Nintendo heeft flOw laten schieten


Typisch Nintendo: vanuit het niets op de proppen komen met een fantastisch nieuw en innovatief concept waar je als speler meteen heel erg enthousiast van wordt.

Ook typisch Nintendo: vooraf beloven dat de Wii hét platform gaat worden voor kleine onafhankelijke ontwikkelaars, en als het vervolgens zover is een prachtige kans gewoon niet benutten.

That game company (de makers van flOw) onthulden op de GDC dat ze aanvankelijk serieuze belangstelling hadden om flOw op de Wii uit te brengen. Nintendo werd benaderd, en toonde blijkbaar ook wel belangstelling. Maar vervolgens gedroeg het bedrijf van Satoru Iwata zich vast weer op z’n Nintendo’s ouderwets ontoegankelijk (ik stel me een “Okee als jullie het ontwikkelen en ons de licentie-rechten betalen dan mogen jullie het eventueel wel uitbrengen op de Wii“-gesprek voor), en zag Sony haar kans schoon.

…ze (Nintendo) waren gewoon niet de juiste partner voor ons op dat moment. Sony benaderde ons zelf en heeft ons heel erg geholpen met het tot stand brengen van flOw … Ze hebben ons echt geholpen deze studio op te zetten.

En zo bouw je nu goede relaties op met third party ontwikkelaars.

Blijkbaar heeft That game company nog steeds belangstelling om één van hun andere spellen (Cloud, een spel over een klein jongetje die droomt dat hij kan vliegen) uit te brengen op de Wii. Ik zou meteen tekenen als ik Nintendo was, maar ik zie eerder gebeuren dat Cloud over een paar weken wordt aangekondigd voor de Playstation Store.

Bron: Joystiq: FlOw almost was a Wii title

Zie ook:
- “Project O” (Wii) klinkt interessant
- flOw (PS3) video review

Lees ook:Nieuwe flOw trailer
Lees ook:flOw (PS3) video review
Lees ook:Sony investeert 20 miljoen voor meer exclusieve indiegames op PSN
Lees ook:Tobu Tobu Girl is een nieuw spel voor de Game Boy
Lees ook:Zeer fraaie flOw trailer

Eén reactie op “Nintendo heeft flOw laten schieten

  1. Tom

    Nou Nou Nou zeg,
    wat een verschrikkelijk partijdig artikel,
    de nieuwswaarde wordt hierdoor zo ongeveer verlaagd tot 0%.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.