Nintendo UK haalt uit naar “copycat” Sony

O jee.

De reacties van Nintendo-medewerkers op Sony’s motion sensor controller voor de PS3 zouden we tot nu toe kunnen omschrijven als "waardig". Men dacht ongetwijfeld van alles, maar in de pers er werd op een hele beschaafde manier mee om gegaan. Ideëen hangen nu eenmaal in de lucht. Ik heb me er nog niet echt in verdiept. Sony doet hun ding en wij het onze. Van dat soort uitspraken.

En gelijk hebben ze. Het zou alleen maar in Nintendo’s nadeel werken. Men moet nu juist de verschillen benadrukken tussen de twee controllers en dat doe je niet door boos te worden op Sony en daarmee de suggestie te wekken dat deze ontwikkeling rampzalig is voor Nintendo.
Daarom zijn deze uitspraken van Nintendo UK’s general manager David Yarnton (beroemd geworden door daags voor de onthulling van de Lite aan te kondigen dat er geen plannen waren voor een nieuwe versie van de DS) ook zo pijnlijk. Op de site van MCV haalt hij ongekend fel uit naar Sony.

"Speaking in the aftermath of the Sony revelations at last week’s E3, Yarnton was keen to point out his rival’s complete U-turn in attitude toward motion sensing technology compared to when Nintendo revealed the Wii controller at the Tokyo Games Show late last year.

"I’d love to dig up some old Phil Harrison comments and say ‘hang on a second – six months ago when we launched our controller you said one thing, and now why are you doing this?’” said Yarnton. “I don’t know what their decision making process is but I think if you look back, any innovation that has come in gameplay has come from us."

Dit is Nintendo onwaardig. Hij klinkt als de eerste de beste fanboy, en uitspraken als "any innovation that has come in gameplay has come from us" zijn ronduit arrogant en gewoon niet waar.

"The Nintendo UK boss also took a swipe at Sony’s lack of rumble technology in its new PS3 pad, blaming patenting issues for the omission.

"Historically we’re always developing new things. We know Sony have had a lot of issues with their rumble feature and they’ve had to withdraw it – because they didn’t innovate, they copied. With Nintendo, I’m trying to think of anything we’ve copied… but I can’t."

Natuurlijk, niemand op deze planeet gelooft Sony’s "de motion sensors zouden verstoord woorden door de rumble" verhaal. (Zelfs Wario Ware Twisted op de GBA kreeg het wel voor elkaar). Maar dan lees je die laatste zin en vraag je je toch weer af wie deze man toestemming heeft gegeven om interviews te geven. Ik durf te wedden dat men in Japan niet blij gaat zijn als ze van dit interview horen.

Bron: MCV

Zie ook:
- Super Mario Galaxy, nieuw filmpje van de Spiderboss
- Geen Castlevania voor Wii
- Tetsuya Mizuguchi over de Wii. Een nieuwe Rez?
- Grasshopper’s "Heroes" voor de Wii
- Michel Ancel’s konijnenprobleem
- Satoru Iwata: goedkoop betekent niet duurder dan onze vorige consoles
- Hebben third parties de Wii-boot gemist?
- Zes minuten Sonic Wild Fire
- Elebits gameplay video

Lees ook:De grote Playstation 3 rumble soap
Lees ook:Motion sensors en rumble gaan prima samen, zegt Immersion
Lees ook:Sony staat open voor aanpassing Sixaxis
Lees ook:God Of War III met Sixaxis motion control… en rumble
Lees ook:Nog meer vernieuwde SIXAXIS geruchten

11 reacties op “Nintendo UK haalt uit naar “copycat” Sony

 1. Sule

  DEBIEL. Hij wil gewoon aandacht. Dit is inderdaad niet goed voor Nintendo. Hij heeft misschien wel gelijk, maar dit had hij niet hoeven zeggen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. M90

  He’s gonna get fired….hoop ik. Hij moe nie zo zielig doen. Hij heeft half gelijk, maar hoeft ut nie zo hard en lomp te brengen!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Fred

  Ach, misschien niet echt verstandig, maar soms heb je een malloot nodig om een paar harde waarheden te roepen. Dit is misschien lichtelijk overdreven, maar Sony verdient het wel. De belangrijkste reden waarom het met Sony zo slecht gaat als concern is gewoon dat ze geen heilig vuur meer hebben. En dat mag je best wel eens af en toe benadrukken.

    /   Beantwoorden  / 
 4. the greg

  “I’d love to dig up some old Phil Harrison comments and say ‘hang on a second – six months ago when we launched our controller you said one thing, and now why are you doing this?’” said Yarnton. “I don’t know what their decision making process is but I think if you look back, any innovation that has come in gameplay has come from us.”

  “The Nintendo UK boss also took a swipe at Sony’s lack of rumble technology in its new PS3 pad, blaming patenting issues for the omission.

  “Historically we’re always developing new things. We know Sony have had a lot of issues with their rumble feature and they’ve had to withdraw it – because they didn’t innovate, they copied. With Nintendo, I’m trying to think of anything we’ve copied… but I can’t.”

  Het is gewoon waar.
  Bijna alle innovaties die in de hedendaagse controllers zitten zijn door nintendo geintroduceerd.

  Het misschien wel leuk om hem ongelijk te geven, maar hij spreekt toch echt de waarheid

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ronald

  Juist Nintenod hield zich stil…. echt zonde van deze stuntel….

  En ook doordat de “patentfiles” van sony’s motion sensor controller/ideeën zijn gepubliceerd is dit eigenlijk dubbeldom…

  Tuurlijk is het ooit allemaal met Nintendo als grootste begonnen en om iets goeds te maken, moet je toch het bestaande overtreffen??

  De verstandige mensen van Nintendo houden zich rustig, en we gaan aan de verkoopcijfers van de wii zien wie het best geproduceerd heeft…

  Ik mag dan graag op de ps1 en ps2 spelen en waarschijnlijk ook op de ps3, (let op: ik ben geen fanboy!!) maar de wii komt er echt wel naast te staan!

    /   Beantwoorden  / 
 6. bliebje

  sony verdient het helemaal niet !! ze hebben namelijk al vanaf 1999 patent op de tilt sensor dus mogen ze het ook een keer toepassen! doe ze het bij de ps3 is het meteen weer gekaaid!!

    /   Beantwoorden  / 
 7. Mithrandir

  Ze hebben geen patent op Gyroscopen hoor ;) Nintendo’s experimenten gaan sowieso een stuk langer terug. (o.a. overkopen van een bedrijf gespecialiseerd in gyroscopen e.d.) De GBA heeft al een paar jaar games met gyro.

  Sony had tot voor kort GEEN gyroscoop en nu ineens wel. Het is gewoon gejat, punt uit. (en nog slecht ook, vergeleken met de veel grotere mogelijkheden van de Wiimote en de hogere )precisie

    /   Beantwoorden  / 
 8. Mithrandir

  “de verkoopcijfers van de wii zien wie het best geproduceerd heeft…”

  Verkoopcijfers zeggen echt niets over hoe goed een produkt is.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Ronald

  @ “mithrandir”

  Verkoopcijfers zeggen dat idd niet… maar ze zijn wel veel belangrijker dan de titel van “het beste product”

  er is uiteraard wel een verband… alleen worden verkoopcijfers wat belangrijker gevonden.

  Daarnaast, als je GOED leest, zie dat ik de term “geproduceerd” gebruik, wat dus helemaal niks met het produkt te maken heeft…

  Ik zal speciaal voor jou uitleggen wat ik hiermee bedoel:

  Nintendo maakt op dit moment een erg unieke console… niet zo krachtig als de andere, maar met een erg innovatief stukje controller werk. Daarnaast maken ze de console (volgens de geruchten) erg goedkoop… Dit alles zorgt ervoor dat ze erg goed aan het produceren zijn…

  hopelijk begrijp je me nu een beetje meer :)

  Groeten,

  Ronald

    /   Beantwoorden  / 
 10. Mithrandir

  Bedankt voor je uitleg maar ik denk dat de verwarring vooral ontstaat door het feit dat de meeste mensen, waaronder ik, als definitie gebruiken dat produceren betekent iets vervaardigen. (X handelingen(manuren/machinetijd) met Y grondstoffen resulteert in produkt Z)

  Je eigen variant, “goed produceren”, is wel voor heel veel interpretaties vatbaar. Goed als in?

  1. lage kostprijs / winstgevend
  2. hoogste productieaantal
  3. beste kwaliteit

  etc..

  Mensen willen nogal eens woorden gebruiken die eigenlijk in de context niet helemaal op hun plaats zijn. Het gevolg is dat mensen je niet begrijpen. :)

  Maar goed..verder vind ik de Wii geniaal dus daar spreek ik je ook niet tegen.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Mithrandir

  ps:

  “Daarnaast, als je GOED leest, zie dat ik de term “geproduceerd” gebruik, wat dus helemaal niks met het produkt te maken heeft…”

  Volgens de gangbare definitie dus wel. Het resultaat van iets produceren is een produkt. Lijkt me toch dat het iets met het produkt te maken heeft. Verder kan je bewijs produceren of producer zijn. Een producer werkt mee aan projecten die als resultaat hebben…een film..of muziekalbum..of game..etc. En …dat zijn ook weer produkten ;)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.