Hoe ligt de Playstation 3 controller in de hand?

Ik zat al een hele tijd te wachten op interessant nieuws over de Playstation 3. Dan kon ik voor deze site eindelijk een grappig tekeningetje maken van iemand die de controller als een boemerang gebruikt. Want inderdaad, ook ik keek vreemd op toen ik de controller voor het eerst op de foto zag. Het ding heeft een nogal opvallende gebogen vorm. Eigenlijk ongeveer hetzelfde als de drie huidige controllers, alleen wat extremer uitgevoerd en veel krommer. Hierdoor raakte hij al snel bekend als de boemerang-controller. De grappen waren natuurlijk niet van de lucht. Ik en velen met mij vroegen zich af of Sony soms gek was geworden. En nu er dan eindelijk een nieuwtje is gaat het uitgerekend over die controller!
Op verschillende blogs en websites is er een animated gif over opgedoken. Ik kom er niet achter wie het gemaakt heeft. Het ziet er te amateuristisch uit om officieel van Sony afkomstig te zijn, maar het oogt verder wel geloofwaardig. In het filmpje wordt simpelweg getoond hoe twee handen de PS3 controller vasthouden. In de begeleidende tekst wordt uitgelegd waarom er voor zo’n opvallende vorm is gekozen.

En wat blijkt? Er is echt over nagedacht. Sony heeft serieus geprobeerd om een comfortabele controller te ontwerpen die helemaal ergonomisch verantwoord is. Dankzij de boemerang vorm kun je hem veel natuurlijker vasthouden. Zonder gebogen polsen, en met je duimen en wijsvingers ontspannen op de controlsticks en schouderknoppen. Natuurlijk kan ik het pas beoordelen als ik hem zelf in handen heb gehad, maar het filmpje stemt wel optimistisch. Het ziet er inderdaad comfortabeler uit dan de controllers die ik tot nu toe gewend ben. De schouderknoppen dichter bij elkaar, de vierpuntsdruktoets en de actieknoppen enigszins gekanteld, en de hele controller die er nu veel kleiner uitziet dan ik me had voorgesteld. Het lijkt me erg prettig spelen.

Dus lieve Sony, ik zal jullie nieuwe controller op deze plek in ieder geval niet belachelijk maken.

animated gif

Lees ook:Amerikaanse hoes Monster Hunter Tri + zwarte Classic Controller
Lees ook:Dualshock 3 te koop in Japan: zwaarder, rumble gevoeliger
Lees ook:Mooie Motorstorm impressies, klachten over de controller
Lees ook:Idee Playstation 3 tilt-controller is niet van Nintendo afgekeken
Lees ook:Analoge schouderknoppen op Classic Controller

6 reacties op “Hoe ligt de Playstation 3 controller in de hand?

 1. Milanos

  Hallee ik vind dat jullie helemaal gelijk hebben ze moeten niet die controlleer afkrakuh als ze niet het hebben eprobeerd.Dit is namelijk ook het eerste optimistche bericht.DUs GEWELDIG!!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Erik

  Beste Milanos, inderdaad. Ik vind dat we alles een eerlijke kans moeten geven. Op het eerste gezicht ziet hij er misschien een beetje vreemd uit, maar als hij echt heel lekker speelt zul je zien dat andere bedrijven hem straks gaan imiteren.

  Hier kun je de gif-animatie trouwens zien:
  http://www.forz.pwp.blueyonder.co.uk/images/boomerangdebunked.gif

    /   Beantwoorden  / 
 3. lars

  super dat filmpje,,

  een beetje vaag was het maar nu is het helemaal duidelijk,, alleen jammer dat het nog lang duurt voor ie komt:(

    /   Beantwoorden  / 
 4. ds

  De playstation 3 is vet en de x box 360 is kut
  de xbox heeft nu bijna de zelfe de controller als de playstation ook met vier schouderknoppen ook staat de start en select knop op de zelfe de plek als bij de playstation

    /   Beantwoorden  / 
 5. Mithrandir

  En de playstation gebruikt/jatte de vierpuntsdruktoets(NES), schouderknoppen(SNES), rumble(N64), analoge stick(N64), start/select(NES) en diamond layout van de actieknoppen(ABXY bij SNES) die door Nintendo geintroduceerd zijn.

  Zanik niet zo. Het ding is geeneens uit.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Wim

  Ik ben al jaren een fervent playstation speler. Laatste eens de controller van Xbox getest. Wel aardig, maar vind de controller van PS toch fijner. Maar dat is misschien wel een kwestie van gewenning. Heb sinds kort Playstation Move. Dat was ook even wennen, maar de nieuwe controller voor Move is top. Ben benieuwd wat anderen van de controller van Playstation Move vinden.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.