Vaarwel Kratos, welkom nachtrust


Verdorie Kratos, je gaat me toch niet vertellen dat ik een Playstation 3 moet kopen om te horen hoe het verhaal afloopt?

Jawel dus, want de Sony marketingmachine draait op volle toeren, ook in God Of War II. Iedere God Of War-fanaat die straks een PS3 koopt om te zien hoe het verder gaat met Kratos is er weer eentje. Open eindes zijn van zichzelf al irritant, maar open eindes die zich uitstrekken over verschillende platforms? Kwaadaardig. Degene die dat bedacht heeft (Microsoft met Halo?) verdient wat mij betreft een hele zware straf.

Maar genoeg gezeurd, God Of War II is uitgespeeld en op het eindfilmpje na heb ik me er verschrikkelijk mee vermaakt. De vorige keer dat ik erover schreef vertelde ik nog dat het spel zo spectaculair was en dat ik met m'n mond open van de ene verbazing in de andere rolde. En raad eens? Dat geldt ook voor alle levels die ik nog speelde nadat ik dat stuk had geschreven. God Of War II zakt nergens in en gunt je geen moment rust. Er is geen enkel saai moment in het hele spel. Zelfs al is het af en toe wat oppervlakkig, het blijft vermakelijk tot het einde.

Zo vermakelijk zelfs dat het spel me heel wat slapeloze nachten heeft bezorgd. Tot in de vroege uurtjes zat ik het te spelen. Ik kon de controller gewoon niet wegleggen. Met prikkende ogen nam ik mezelf telkens voor om alleen deze ene eindbaas nog even te verslaan en dan écht te gaan slapen. Alleen plaagde het spel me daarna door me weer met één van zijn briljante (want echt lastige) puzzels te confronteren. Dan kon ik natuurlijk niet zomaar gaan slapen zonder eerst die puzzel nog even op te lossen.

En zo verder en zo voort. Ik heb lange tijd gedacht dat ik inmiddels te oud en verwend was om me nog zo door een spel te laten meeslepen, maar God Of War II kreeg het voor elkaar. Ik was er ronduit aan verslaafd en hoe ongezond dat misschien ook is, ik had niet willen missen.

Nu het spel dan toch is afgelopen is dat natuurlijk jammer, maar ik kan eindelijk wel weer eens een hele nacht ongestoord doorslapen. Dat heeft ook zo z'n voordelen (zoals deze blog wat vaker kunnen updaten). En die Playstation 3? Tja… 599 Euro is erg veel geld, maar ik weet nu al dat ik straks ook erg graag wil weten hoe het afloopt tussen Kratos en Zeus…

Zie ook:
- Van je vrienden moet je het maar hebben
- Meer van hetzelfde
- 4 mei 2007: The Story Of Thor
- Erik speelt Lost In Blue
- Ik kan het nog!
- Die rot Turtles!
- Terug naar TMNT

Lees ook:Kratos and the Colossus op nieuwe God of War III screenshots
Lees ook:Gametrailers bespreekt God of War III
Lees ook:Eerste screenshots God of War: Ghost of Sparta (PSP)
Lees ook:Kratos is terug en mooier dan ooit
Lees ook:Nieuw God of War 2 filmpje

16 reacties op “Vaarwel Kratos, welkom nachtrust

 1. wendy

  Schandalig, zo een open einde richting PS3! Wel goed om te weten, niet dat ik het spel niet meer wil spelen nu… maar ik ben op zo een stomme verrassing toch liever wat voorbereid. Door je verslag wil ik het wel graag spelen! Zit er nog steeds zoveel onsmakelijk bloedvergieten in of is het nog erger? Het was wel moeilijk spelen bij de eerste God of War met half gesloten ogen
  ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ruben

  Waarom maken ze die ps3 dan ook zo duur, alsof mensen niks beters moeten kopen =(

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ruben

  coole tekeing trouwens \m/ !! :D

    /   Beantwoorden  / 
 4. mensje

  Die filmpjes komen vast wel op youtube te staan :)

    /   Beantwoorden  / 
 5. Linkster

  wat stom dat ze dat op de ps3 moeten hebben!
  600 euro is gewoon geldverspilling!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Zero Zero Zero

  Komt ook pspversie erik :O van de makers van daxter en screens zijn de mooiste voor de psp OOIT gezien :O

    /   Beantwoorden  / 
 7. erik

  “Zit er nog steeds zoveel onsmakelijk bloedvergieten in of is het nog erger? Het was wel moeilijk spelen bij de eerste God of War met half gesloten ogen”

  Hm, af en toe zul je wel weer met gesloten ogen moeten spelen vrees ik. ;) Er worden weer heel wat nekken omgedraaid, ogen uitgerukt en vijanden onthoofd. Het bloed spuit weer alle kanten op. Ik vond het vooral moeilijk om te zien hoe Kratos onschuldige en weerloze mensen vermoordt (een paar keer in het spel). Echt onplezierig. Ze zijn doodsbang en smeken voor hun leven, maar om verder te komen in het spel moet je ze wel vermoorden.

  “Komt ook pspversie erik :O van de makers van daxter en screens zijn de mooiste voor de psp OOIT gezien :O”

  Ja klopt, maar dat wordt een prequel over de periode dat Kratos nog opdrachten voor de goden uitvoerde. Het echte vervolg waarin het verhaal verdergaat is toch echt God Of War III op de PS3.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Caution

  Coole tekening! Dus ZO zie je eruit, Erik ;)
  Echt vet balen dat er een cliffhanger aanhangt richting Playstation 3! Ten oordele naar je verslagen van God of War 2, begrijp ik dat het een hele coole game moet zijn, maar waarom moet het dan weer op DIE manier eindigen?

  Maar Erik, ik heb een hele goede oplossing voor een game-expert als jij:

  Koop gewoon een nieuwe game en probeer te vergeten dat God of War nog verder gaat ;)

    /   Beantwoorden  / 
 9. erik

  “Coole tekening! Dus ZO zie je eruit, Erik ;)

  Zo zie ik eruit als ik om drie uur ‘s nachts besluit dat het wel een goed idee is om een zelfportret te maken. Ik schrok me rot toen ik mezelf de volgende ochtend terugzag. De volgende keer moet ik echt beter m’n best doen.

  “Echt vet balen dat er een cliffhanger aanhangt richting Playstation 3!”

  Misschien moet ik dat nog even verduidelijken: er wordt niet specifiek gezegd dat je een Playstation 3 moet kopen om verder te spelen. Het verhaal eindigt gewoon met een gigantische cliffhanger zodat je weet dat het in het volgende spel verder gaat. Alleen wist ik toevallig al dat het volgende spel op de PS3 verschijnt.

  “Koop gewoon een nieuwe game en probeer te vergeten dat God of War nog verder gaat ;)

  Breng me niet in verleiding! :p Ik moet nu toch echt eerst wat oude games gaan uitspelen. In feite heb ik iemand beloofd dat ik nu Twilight Princess als eerste uit ga spelen.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Nintendo-Girl-Yarah

  Jong ik denk dat verliefd bent op de Kratos gedoe

    /   Beantwoorden  / 
 11. Nintendo-Girl-Yarah

  Shit ik bedoel: Jong ik denk dat jij verliefd bent op dat Kratos gedoe!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Linkster

  je kan wel goed tekenen vind ik hoor!

    /   Beantwoorden  / 
 13. denise

  ik zie geen gelijkenissen in het zelfpotret :P die kast komt me bekender voor xD

    /   Beantwoorden  / 
 14. Caution

  Het is wel de kamer die ik me altijd al heb voorgesteld :) Overal verftubes, papier, consoles en natuurlijk: GAMES! :D

  Die gast op de tv dan XD! Hij heeft echt zo’n gezicht van: “Wacht je soms tot de game zichzelf gaat spelen?! XD

    /   Beantwoorden  / 
 15. Andrew

  Een goede nachtrust heb je zeker wel nodig, lees je stukje namelijk maar eens overnieuw Erik ;)
  Maar ik denk persoonlijk dat 700 euries plus een aantal andere goede spellen (Assassin’s Creed), de PS3 best ‘worth-buying’ maakt. God of War is nou eenmaal het parade paardje van Sony geworden, zoals Halo en Gears of War voor Microsoft en daar mogen ze van mij best mee pronken.
  Coole tekening en leuk stukje btw.

    /   Beantwoorden  / 
 16. Seppe

  ik heb dit even tussendoor gelezen en I know the feeling, zowel GOW I als II hebben me uuuuuuuuuuuuuren plezier bezorgd, maar eigenlijk begrijp ik dat Sony wil doorevolueren na II naar de PS 3, GOW II heeft alles gevraagd van de PS 2 dus om GOW III nog beter te maken moeten ze wel naar PS 3 overstappen

  en om ons eventjes zoet te houden launchen ze op de PSP chains of olympus, die waarschijnlijk (denk maar aan GTA VCS en LCS) ook op PS 2 uikomt

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.