Meer van hetzelfde


Ik geef het toe, ik ben er ook één. Zo iemand die veel meer spellen koopt dan hij ooit zal kunnen uitspelen. Halverwege het ene spel koop ik een nieuw spel en vergeet gewoon de vorige. Een hele slechte gewoonte, ik weet het. De stapel nog-uit-te-spelen games begint ondertussen angstaanjagende vormen aan te nemen, er moet echt iets gebeuren. Mijn grootste probleem vandaag was simpelweg om uit te kiezen welk van al die spellen ik zou gaan spelen. Wat te doen?

Ik loste het op zoals iedere verzamelaar dat zou doen: door nog een nieuw spel te kopen.

Ik weet wat je wilt zeggen!

Maar dit is niet zomaar een nieuw spel. We hebben het hier wel over God Of War II, de opvolger van één van de spectaculairste spellen op de Playstation 2 die al vanaf het begin plechtig belooft om nog spectaculairder te worden dan zijn voorganger.

Nee wacht, dat neem ik terug. Helemaal in het begin doet het spel eerst nog een poging om je zijn idiote verhaallijn uit te leggen en dat is allesbehalve spectaculair. Het gaat over Kratos die na de gebeurtenissen in het eerste spel alles heeft wat zijn hartje begeert (hij is de God Of War) en het vervolgens allemaal weer opgeeft uit pure verveling. Wat een naar mannetje is het toch en wat een futloos begin van een nieuw avontuur.


Gelukkig heb ik God Of War II niet gekocht voor het goede verhaal maar voor de verslavende actie. Ik wil bloed zien! En als ik na amper drie minuten spelen alweer in gevecht ben met een tweehonderd meter hoog standbeeld weet ik dat het goed is. Kratos laat me niet in de steek! Dit vervolg gaat precies verder waar God Of War was gebleven en ik kan niet wachten om te zien wat het team van David Jaffe (de man zelf was druk bezig met Calling All Cars) nog meer voor me heeft verzonnen.

Al mijn goede voornemens ten spijt heb ik God Of War II tot nu toe letterlijk nog maar tien minuutjes gespeeld. In heb inmiddels alweer meer tijd besteed aan dit verhaal dan aan het spel zelf. Volgens mij doe ik nog steeds iets niet goed jongens.

Zie ook:
- 4 mei 2007: The Story Of Thor
- Erik speelt Lost In Blue
- Ik kan het nog!
- Die rot Turtles!
- Terug naar TMNT

Lees ook:Gametrailers bespreekt God of War III
Lees ook:Kijken: nieuwe God of War III trailer
Lees ook:Eerste screenshots God of War: Ghost of Sparta (PSP)
Lees ook:Een paar seconden God of War III
Lees ook:Medelijden met de Eledees

9 reacties op “Meer van hetzelfde

 1. Caution

  Amai! Teveel games om ooit uit te kunnen spelen! Jij bent een echte verzamelaar, Erik! Misschien moet je van je huis een museum maken, en al je games tentoonstellen! Op die manier kunnen al je games nuttig zijn! Misschien een idee? ;)

    /   Beantwoorden  / 
 2. denise

  maak je er dan gelijk een CD museum bij erik?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Erik

  Wat een geweldig idee! Ik zet meteen wat vitrinekasten neer en ga rondleidingen geven. En van de opbrengst… koop ik nog meer games ;)

  “maak je er dan gelijk een CD museum bij erik?”

  Is goed! Ik open een aparte vleugel voor de muzikale collectie!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Teun GC

  Haha, herkenbare problemen…

  Gelukkig heb ik vorige week Hotel Dusk uitgespeeld en 2 weken daarvoor Monkey Ball Touch and Roll, dus ik voel me weer eventjes goed. Als ik nou toch eens echt serieus tijd zou hebben, kon ik mijn half afgemaakte Zelda avontuur afmaken…

  O ja, Gears of War is ook nog niet uit. Drukke tijden.

    /   Beantwoorden  / 
 5. otherotter

  ze moeten gewoon niet meer zeiken dat spellen te kort zijn,.. ik heb toch ook geen stapel films liggen die in nog niet af heb gezien,.. verhalende spellen moeten ze gewoon avond vullend maken,.. gewoon 5 uur en dan heb je een erg fijne avond gehad met een paar vrienden, dat spel mag dan maar 30 euro kosten en je verkoopt het dan weer voor 10 dus dan heeft een erg fijne avond met 3 vrienden je maar 20 euro gekost delen door 4,.. is 5 euro per persoon voor een fijne avond,.. net zoals de bios.
  dus lieve mensen als een verhalend spel maar een paar uur duurt, geniet ervan,..

    /   Beantwoorden  / 
 6. Erik

  “dus lieve mensen als een verhalend spel maar een paar uur duurt, geniet ervan,..”

  Ik zou er nu wel van kunnen genieten, maar vroeger zou ik me dan echt wel bekocht voelen hoor. Als je nog zeeën van tijd hebt dan wil je juist spellen waar je 60 uur of meer in kunt steken. Ik begrijp de kritiek op korte spellen heel goed, alleen schrikt het mij meestal niet meer af :)

  “Als ik nou toch eens echt serieus tijd zou hebben, kon ik mijn half afgemaakte Zelda avontuur afmaken…”

  Hoera, ik ben dus niet de enige! ;) Nooit gedacht dat een nieuwe Zelda nog eens half-uitgespeeld op de plank zou komen liggen. Ik kan nog niet echt m’n vinger erop leggen wat er mis mee is, maar toch stelt Twilight Princess me een beetje teleur.

  God Of War II daarentegen… ik denk dat ik die zeker wel uit ga spelen de komende dagen :)

    /   Beantwoorden  / 
 7. Linkster

  god of war 2 is een geweldig spel! in de nacht door rhodos zwerven is gaaf hoor! en ik vind de camera bijna altijd fijn staan!

    /   Beantwoorden  / 
 8. remkje

  Je bent zeker niet de enige, ik heb allemaal spellen die ik nog moet uitspelen, ik heb geloof ik behalbve Another code en Sims 2 geen van mn spellen uitgespeeld! :O xD
  Nouja..ik zit nu ook te piekeren welk spel ik nu moet doen, Lost in Blue…Mario Kart…Harvest Moon.., ik heb géén idee, en geld voor een nieuw spel heb ik niet :p

    /   Beantwoorden  / 
 9. erik

  “Lost in Blue…Mario Kart…Harvest Moon.., “

  Als het één van die spellen moet zijn zou ik kiezen voor Mario Kart ;)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.