Het Psychonauts verslag

Vanaf vandaag wil ik verslag doen van mijn belevenissen met het spel Psychonauts. Zie het als een recensie, maar dan in blog formaat. Meteen schrijven en niet eerst alles rustig laten bezinken. Een serie korte stukjes tekst die ik schrijf terwijl ik speel. Op die manier hoop ik doorgaans ongrijpbare begrippen als "enthousiasme" en "verwondering" in woorden te vangen, in plaats van alleen maar op te schrijven dat ik er erg enthousiast over ben. Dat is althans de achterliggende theorie. Geen perfect afgewogen recensie, maar een bijna tastbaar gemaakte bewondering voor het spel Psychonauts. Want de bedoeling is natuurlijk dat iedereen deze titel gaat kopen!
Helaas vrees ik dat het spel een dergelijk duwtje in de rug maar al te hard nodig zal hebben. Het is geen bekende franchise en Psychonauts gaat gebukt onder een van de lelijkste hoezen die ik ooit voor een game heb gezien. Veel te veel tekst op de voorkant, en een hoofdpersoon die onherkenbaar donker en klein is afgebeeld zorgen ervoor dat het oogt als een goedkoop derderangs spel. Goedkoop is het trouwens inderdaad, slechts 40 euro, maar derderangs allerminst. Dankzij die vage hoes zou je er zo aan voorbij lopen, en dat is zonde! Lees de komende tijd op deze plek waarom ik vind dat iedereen dit spel zou moeten kopen.

Deel 1, schitterende beelden
Deel 2, dit spel is krankzinnig!
Deel 3, geen vijanden
Deel 4, verzamelmoeheid
Deel 5, netjes en geordend
(Alles onder elkaar)

Lees ook:Psychonauts verslag – deel 1, schitterende beelden
Lees ook:Double Fine website hint naar “iets” nieuws met Psychonaut
Lees ook:Originele Psychonauts naar PlayStation 4
Lees ook:Gratis docu: the making of Psychonauts
Lees ook:Crowdfunding campagne Psychonauts 2 van start

2 reacties op “Het Psychonauts verslag

 1. Grrr

  Leuk. Ik tik deze op de kop als ie voor minder geld in de schappen ligt. Ik heb teveel wensen en te weinig geld :(

    /   Beantwoorden  / 
 2. erik

  Dat zal wel niet zo lang duren vrees ik. Ik heb echt het gevoel dat Psychonauts genadeloos gaat floppen.

  Onbekende franchise, geen promotie… dan houdt het al snel op. Het is jammer dat het dan ook weer zo idioot lang heeft moeten duren voordat zo’n spel europa bereikt. Ik herinner me dat er ten tijde van de Amerikaanse release wel een soort kleine internetbuzz was rondom dit spel. Daar had het beslist wel een paar exemplaren meer door kunnen verkopen.

  Leuke site hebben jullie trouwens, ik lees hem al een paar dagen. :)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.