Trailer: Edmund McMillen’s The End is Nigh

Kijken op YouTube
Hé kijk, Edmund McMillen heeft een nieuw spel aangekondigd. Alweer. Het is inmiddels bijna een jaarlijkse traditie dat de bedenker van Super Meat Boy en Binding of Isaac een veelbelovend nieuw project aankondigt, waar we vervolgens nooit meer iets van horen. Denk aan Mew-Genics, The Legend of Bum-bo, Meat Boy Forever en Ouroboros.

Het goede nieuws is dat The End is Nigh al bijna klaar is. Het spel verschijnt op 12 juli voor de pc, en later voor de Nintendo Switch (en misschien ook andere spelcomputers). Er is zelfs een Steam pagina waar ook 12 juli wordt genoemd als definitieve releasedatum. Ik wil maar zeggen: het lijkt erop dat het deze keer menens is.

Dus wat is het? McMillen heeft het over een “sprawling adventure platformer” waarin je een post-apocalyptische wereld verkent, oude spelcassettes verzamelt (met speelbare minigames), en een vriend probeert te maken met gevonden ledematen. Dat zal allemaal best waar zijn, maar wat ik vooral zie is Super Meat Boy 2. Weer een heerlijk frustrerende platformer vol walljumps, cirkelzagen en onmogelijke sprongen. Wie wordt daar nou niet blij van?

  • In een blogpost geeft Edmund McMillen toe dat hij inderdaad een probleem heeft met het te snel aankondigen van nieuwe projecten. Voortaan krijgen we alleen nog maar trailers van spellen die gegarandeerd bijna uitkomen.
  • En wat betreft al die openstaande projecten: turn-based RPG The Legend of Bum-bo verschijnt als het goed is later dit jaar, en Ouroboros is ook nog steeds in ontwikkeling. Mew-Genics is min of meer gecanceld, en van Meat Boy Forever heb ik al heel lang niets meer gehoord.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Nieuwe trailer Super Meat Boy Forever
Lees ook:Wat is Mew-Genics nu weer?
Lees ook:Edmund & Tommy over de besturing van Super Meat Boy
Lees ook:Nieuw platformspel van Binding of Isaac-bedenker
Lees ook:Meat Boy Micro, Edmunds McMillen’s eigen Wario Ware-spelletje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.