Lugubere indie-platformer Blasphemous aangekondigd

Kijken op YouTube
Your move, Igarashi. Speltechnisch wordt Bloodstained ongetwijfeld de superieure Castlevania kloon, maar qua sfeer maakt dit Kickstarter-project meer indruk. De makers van Blasphemous lieten zich inspireren door Middeleeuwse schilders (Hieronymus Bosch, Francisco Goya) voor een luguber verhaal waarin een ridder afdaalt naar de hel. Castlevania’s vampieren en Medusa-hoofden lijken opeens een beetje tam als je ze vergelijkt met deze trailer vol instortende kerken, geblinddoekte baby’s en demonen die je aanvallen met het hoofd van een Maria-beeld. Ouderwetse pixelart was nog nooit zo akelig.

De Kickstarter campagne is al geslaagd. Blasphemous verschijnt dus sowieso voor pc en Mac. (Verwachte releasedatum: november 2018). Er wordt gewerkt aan stretch goals om het spel ook naar PS4, Switch en Xbox One te brengen.

Neo-games.blog forum

Lees ook:De vreemdste Castlevania Judgment trailer die je ooit zult zien
Lees ook:Adventure Island: The Beginning trailer
Lees ook:Nieuwe Amerikaanse Playstation 3 commercials
Lees ook:Eerste trailer Sly Cooper: Thieves In Time
Lees ook:Sonic, Mario, Samus en andere 16-bit helden houden een race

2 reacties op “Lugubere indie-platformer Blasphemous aangekondigd

 1. G.Tom

  Nu je het toch weer over Castlevania hebt, heb je de trailer voor de nieuwe serie gezien? Ik was enorm bang dat het een live action serie zou worden maar ze hebben besloten voor traditionele animatie te gaan. Blijkbaar zijn dit dezelfde makers als Adventure Time, dus ik ben erg benieuwd!

  Hier is de trailer:
  https://www.youtube.com/watch?v=z0kaYs8SbMs

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ja, heb ik gezien. Animatie ziet er op zich goed uit, maar het komt wel erg serieus over. Hopelijk zit er ook een beetje humor in de serie.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.