5 Klassieke Capcom platformers (en 1 Shmup) opnieuw uitgebracht

Kijken op YouTube

Capcom gaat hun oude Disney-spellen afstoffen voor een nieuw publiek. Eindelijk! Klassiekers als DuckTales en Chip ‘n Dale Rescue Rangers ontbraken altijd in Nintendo’s retro downloadwinkels, maar dit is misschien nog wel beter. Met de Disney Afternoon Collection haal je in één klap al je oude favorieten in huis. (TaleSpin, Darkwing Duck, Chip’n Dale 1 & 2, DuckTales 1 & 2). Goed nieuws ook voor fans van Shovel Knight, die nu eindelijk kunnen zien waar Yacht Club Games hun inspiratie vandaan haalt.

 • De extra’s zijn ook leuk. Een Time Attack speelstand (met online leaderboards), een Boss Rush en van ieder spel een stapel ontwerpschetsen, reclamemateriaal en ongebruikte muziek.
 • Daarnaast zijn alle spellen uitgerust met een achteruitspoelknop. Heb je een foutje gemaakt, dan kun je de actie in real time terugspoelen tot het moment voordat je doodging. Een slimme toevoeging, want platformspellen waren in de jaren ’80 een stuk moeilijker dan tegenwoordig. Op deze manier kan iedereen toch gewoon de eindbaas bereiken.
 • De Europese prijs is nog niet bekend, maar in Amerika gaat het pakket 20 dollar kosten. Best schappelijk voor 6 spellen. De Disney Afternoon Collection verschijnt op 18 april voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Neo-games.blog forum

Lees ook:16-Bit Disney-platformers opnieuw uitgegeven.
Lees ook:Mega Man Legacy Collection voor PS4, Xbox One, pc & 3DS
Lees ook:Eerste PS3 beelden van Ratchet & Clank
Lees ook:Trailer van Sega’s Dreamcast Collection
Lees ook:Castle of Illusion Starring Mickey Mouse krijgt moderne remake

4 reacties op “5 Klassieke Capcom platformers (en 1 Shmup) opnieuw uitgebracht

 1. Kikujiro

  Waarom ook niet op 3DS en/of Switch? Deze zou ik wel kopen denk ik.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Dat snap ik ook niet. Het waren oorspronkelijk allemaal NES-spellen, dus het zou logisch zijn om ze nu ook weer naar Nintendo hardware te brengen.

   Misschien vielen de verkoopcijfers van de Mega Man Legacy Collection (een vergelijkbaar pakket, maar dan met de eerste 6 Mega Man-spellen) heel erg tegen op de 3DS?

   Die DuckTales Remaster vond ik persoonlijk helemaal niks (geen mooie graphics en veel te veel overbodige tussenfilmpjes), dus ik ben eigenlijk wel blij dat we nu gewoon de originelen krijgen.

     /   Beantwoorden  / 
 2. G.Tom

  Oh, dit zijn directe ports. Ik had gehoopt op remasters zoals WayForward die had met Ducktales.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.