Indiegame Rime verschijnt in mei, wordt duurder op de Switch

Kijken op YouTube
Zo snel al? Om een of andere reden dacht ik dat avonturenspel Rime nog lang niet klaar was, maar dat valt blijkbaar mee. Ontwikkelaar Tequila Works kondigde vandaag aan dat het spel gepland staat voor 26 mei. Je kunt hem kopen als digitale download voor pc, PlayStation 4 en Xbox One, maar ook als plastic schijfje in een mooi doosje. In beide gevallen kost het spel €34.99.

Iets later verschijnt Rime ook nog voor de Nintendo Switch (exacte datum nog niet bekend), maar die versie wordt vreemd genoeg 10 euro duurder. Een echte verklaring kan of wil Tequila Works niet geven, behalve dat: “We set prices for our products based on the costs of development and publishing for each specific platform.” Een vreemd verhaal.

Helaas geen nieuw filmpje, daarom hierboven nog een keer de vorige trailer van een paar maanden geleden. Met die fraaie tekenfilmgraphics ziet Rime eruit als een kruising tussen Ico en Legend of Zelda: The Wind Waker. Hopelijk is hij net zo leuk om te spelen als die twee klassiekers.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Indiegame Rime heeft een nieuwe uitgever
Lees ook:Nieuwe trailer indiegame Rime
Lees ook:Kijk dit: nieuwe trailer tekenfilmspel Rime
Lees ook:Indiegame Rime toch niet duurder op de Switch
Lees ook:Horrorspel Deadlight nu te koop, bekijk de launchtrailer

2 reacties op “Indiegame Rime verschijnt in mei, wordt duurder op de Switch

  1. Erik

   Eurogamer schreef hier vandaag ook een interessant stuk over. Blijkbaar heeft Nintendo de regel ingesteld dat de downloadbare versie van een spel niet goedkoper mag zijn dan de cartridge.

   Tel daarbij op dat die spelcassettes duurder zijn om te maken als er maar een kleine oplage nodig is, en dan krijg je dit soort situaties waarbij indiegames de extra productiekosten moeten doorberekenen aan hun klanten.

   Als ik Tequila Works was zou ik de cartridge gewoon schrappen, en Rime alleen uitgeven in de eShop.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.