Indiegame Miegakure: wie begrijpt de vierde dimensie?

Kijken op YouTube

Klaar om hoofdpijn te krijgen? Hier is een nieuwe trailer van Miegakure, het eerste spel met vierdimensionale graphics. Ik snap ook niet hoe dat precies werkt, maar het lijkt er op neer te komen dat er meerdere versies van de wereld bestaan op hetzelfde moment en op hetzelfde (driedimenionale) punt in de ruimte. Door van perspectief te veranderen kunnen spelers zien hoe al die verschillende realiteiten met elkaar verbonden zijn. Of zoiets.

Je mag Miegakure ook gewoon beschouwen als een puzzelspel met hele freaky graphics. Op een bepaald moment krijg je via een driedimensionale dwarsdoorsnede zelfs de binnenkant van een boom te zien. Dat heb ik nog nergens anders meegemaakt.

Ontwikkelaar Marc ten Bosch werkt al bijna 10 jaar aan Miegakure, maar het einde lijkt nog steeds niet in zicht. Ik blijf hopen dat dit spel ooit echt uitkomt, want het ziet er – ondanks dat ik de vierde dimensie niet begrijp – wel heel interessant uit.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Disney brengt stereoscopische 3D naar de Wii, PS3, Xbox 360
Lees ook:Kijk en huiver: de ‘Game Over’ SNES casemod
Lees ook:Een nieuwe LittleBigPlanet voor de PlayStation 4
Lees ook:Nieuw God of War 2 filmpje
Lees ook:The Tower of Shadow trailer, in beweging nog mooier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.