Pac-Man Championship Edition 2 aangekondigd

Kijken op YouTube
Geen grap: de eerste Pac-Man Championship Edition uit 2007 staat in mijn top 10 van beste spellen ooit gemaakt. Het zal wel heel onhip zijn om toe te geven, maar dat simpele arcadespelletje blijft gewoon boeien. Het speelt ongeveer zoals de oude Pac-Man uit de jaren ’80, maar dan met van vorm veranderende doolhoven die nooit helemaal leeg kunnen raken. Verslaving gegarandeerd.

In 2010 kwam Namco Bandai met Pac-Man Championship Edition DX, waarin Pac-Man zich kon laten achtervolgen door slaapwandelende spookjes (die hij dan achter elkaar kon opeten, voor gigantische combo’s). Die heb ik een paar weken héél veel gespeeld, maar uiteindelijk begon ik toch terug te verlangen naar de puurheid van de eerste Championship Edition.

Gaat Pac-Man Championship Edition 2 het origineel wel van zijn troon stoten? Het reuzespook ziet er een beetje flauw uit, maar de mogelijkheid om spookjes opzij te duwen klinkt wel interessant. Net als de trampolines om over muren te springen. En dan belooft Namco Bandia ook nog een Adventure Mode, met bewegend fruit en eindbaasgevechten. Ik denk dat ik mij hier sowieso weer een paar weken mee ga vermaken, en als hij dan toch tegenvalt start ik gewoon mijn Vita weer op voor het origineel.

Pac-Man Championship Edition 2 verschijnt in september voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Pac-Man CE DX wordt de meest zenuwslopende Pac-Man aller tijden
Lees ook:Pac-Man Championship Editon krijgt Deluxe-versie op XBLA en PSN
Lees ook:Namco-Bandai’s vreemdste remake tot nu toe: Dancing Eyes
Lees ook:Namco plant nieuw spel voor Pac-Man’s 30ste verjaardag
Lees ook:Microsoft wil Beautiful Katamari exclusief, lijkt erin te slagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.