Firewatch in third person is… raar

The Witness_20160128204026
Firewatch is eindelijk weer een first person-spel waarin je je hele lichaam kunt zien. Meestal bestuur je in dit soort spellen alleen een zwevende camera, maar wie hier omlaag kijkt ziet echte armen en echte benen. Wel zo realistisch.

Of toch niet? Concept artist Olly Moss tweette vannacht een paar geanimeerde gifjes van Firewatch in third person mode. (Overigens geen officiële optie in het spel). Het blijkt dat hoofdrolspeler Henry allerlei bizarre houdingen moet aannemen om zijn armen “realistisch” in beeld te brengen. Bovendien worden zijn vuisten 3 keer zo groot als hij ze dicht bij zijn gezicht brengt. Ik snap niet zo goed waarom (in het echt gebeurt dat ook niet), maar tijdens het spelen oogt het inderdaad heel natuurlijk.

  • Bekijk de embedded tweets na de klik.
  • Ik heb Firewatch zelf trouwens nog niet gespeeld. Het spel schijnt ongeveer 5 uur te duren, dus dat wordt overmorgen mijn zondagmiddag.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Indiegame Firewatch 17 minuten in actie
Lees ook:Als spellendoosjes net zo stijlvol waren als boekomslagen…
Lees ook:Kijk dit: mysterieuze indiegame Firewatch
Lees ook:De onvermijdelijke toekomst van Uncharted…
Lees ook:Nieuwe beelden boswachter-simulator Firewatch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.