Palmer Luckey in 2013: $600 is te duur


“Gamers are not known to be the most affluent population of people. If something’s even $600, it doesn’t matter how good it is, how great of an experience it is — if they just can’t afford it, then it really might as well not exist.”

Aldus Oculus Rift-bedenker Palmer Luckey in een interview uit 2013. Dat is grappig omdat hij gisteren aankondigde dat een Oculus Rift 600 dollar gaat kosten (de Amerikaanse prijs is $599), precies het bedrag dat de meeste gamers zich volgens hem niet kunnen veroorloven.

In nieuwe interviews legt Luckey uit dat de techniek nu eenmaal geavanceerder is geworden sinds 2013. Toen draaide de Rift nog op een standaard telefoon-schermpje, nu bevat hij twee speciaal ontwikkelde OLED displays met een extra hoge refresh rate. Zelfs met deze hoge prijs maakt Oculus volgens hem nog steeds geen winst op de hardware.

Dat klinkt logisch, maar ik vrees dat veel gamers toch zullen afhaken – precies zoals Luckey in 2013 voorspelde.

Lees ook:Een Oculus Rift kost 700 euro
Lees ook:Stream Xbox One-spellen naar Oculus Rift met Windows 10
Lees ook:Oculus Rift + Touch bundel tijdelijk 449 euro
Lees ook:PlayStation VR kost €399,-
Lees ook:Samen een bom ontmantelen in Oculus Rift-spel

2 reacties op “Palmer Luckey in 2013: $600 is te duur

 1. Kid

  Ja, vooral dat “no matter how great it is”. Ik geloof dat het briljant is, maar $600 heb ik niet. Sinds de overname is Oculus Rift wel z´n hele missie kwijt; niks meer ‘VR aan de massa krijgen’, maar gewoon rücksichtlos dure apparatuur uitpoepen.

  Ik vestig mijn hoop op de PS VR!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Sony hintte vorig jaar dat de PS VR in ongeveer dezelfde prijsklasse zal zitten als een nieuwe spelcomputer. Dus dat is wat… 400? Misschien 300 euro? Goedkoper dan de Rift, maar nog steeds een pittige investering. Dan wil ik wel zeker weten dat er echt veel én veelbelovende spellen voor in ontwikkeling zijn.

   Maar eigenlijk vrees ik dat je beter gewoon 2 of 3 jaar kunt wachten met een VR-helm, wanneer al die speciaal ontwikkelde onderdelen hopelijk goedkoper zijn geworden om te produceren.

   Maar als iedereen zo denkt, dan bestaat Oculus over 2 of 3 jaar dus niet meer. Daarom denk ik ook dat een goedkopere, dan maar wat minder geavanceerde bril misschien beter was geweest.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.