Indiegame Firewatch 17 minuten in actie


Firewatch is een first person boswachter-simulator van ontwikkelaar Campo Santo. Je loopt door de bossen van de Amerikaanse staat Wyoming om rommel op te ruimen en toeristen te waarschuwen dat ze geen kampvuur mogen stoken. Althans: zo begint het. Tijdens een van je wandelingen gebeurt er volgens de makers “iets vreemds”, al willen ze nog niet verklappen wat precies.

Op papier klinkt het misschien niet heel bijzonder, maar in beweging zien die wandelingen er erg leuk uit. Het bos is een echte wildernis waar je doorheen moet klauteren en springen. En dat alles zonder een handige minimap of zwevende pijlen om de weg te wijzen. Boswachter Henry heeft alleen een ouderwets kompas, dus je zult goed op de omgeving moeten letten. Ondertussen praat je ook nog via een walkie-talkie met je collega Delilah, wat in dit nieuwe filmpje ook weer leuke gesprekken oplevert. Het is, vergeleken met veel andere spellen,  een simpel verhaal, maar toch ben ik benieuwd hoe het afloopt.

Firewatch verschijnt op 9 februari voor pc, Mac en PlayStation 4.

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Nieuwe beelden boswachter-simulator Firewatch
Lees ook:Kijk dit: mysterieuze indiegame Firewatch
Lees ook:Firewatch in third person is… raar
Lees ook:Chatten met andere dorpjes in Animal Crossing: New Leaf
Lees ook:The Fight: Lights Out, Sony’s realistische vechtspel voor PlayStation Move

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.