Mega Man Legacy Collection voor PS4, Xbox One, pc & 3DS


Krijgen we eindelijk een deftige retro compilatie? Capcom heeft wel vaker oude spellen op een schijfje gegooid (in 2005 verscheen zelfs al een Mega Man Anniversary Collection voor PS2, Xbox en GameCube), maar deze nieuwe Mega Man Legacy Collection klinkt wel heel speciaal.

De verzameling bestaat uit de eerste 6 Mega Man-spellen, alleen treedt Capcom hier op als een heuse museumcurator. De spellen worden aangevuld met ingescande handleidingen, promotiemateriaal, tijdschriftartikelen, concept art en zelfs de originele ontwerpschetsen van Keiji Inafune. De bedoeling is echt om zo compleet mogelijk te zijn zodat dit de definitieve Mega Man-verzameling wordt.

De spellen zelf worden geport door ontwikkelaar Other Ocean, gespecialiseerd in het zo nauwkeurig mogelijk overzetten van oude spellen. Pixelperfect en inclusief alle glitches uit het origineel (zoals de beroemdeĀ pauze-truc in Mega Man 1).

Kijken op YouTube

De Mega Man Legacy Collection verschijnt nog deze zomer voor PS4, Xbox One en pc. De versie voor de 3DS volgt iets later.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Capcom kondigt Mega Man 11 aan
Lees ook:Trailer van Sega’s Dreamcast Collection
Lees ook:Mega Man ontmoet Street Fighter II in gratis verjaardagsgame
Lees ook:Mega Man 9 ook voor XBLA en PSN
Lees ook:Dus dit heeft Mega Man zoal uitgespookt op de GBA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.