LEGO Worlds is Minecraft met Lego-steentjes


Oh wow, ik wist niet dat het zo mooi zou zijn. Een Minecraft-kloon met Lego-steentjes klonk al meteen als een goed idee, maar om het resultaat dan ook echt in actie te zien is overweldigend. Ontroerend bijna. Dit is waar we vroeger van droomden: een oneindige voorraad Lego om complete werelden mee te bouwen. Ik weet niet hoe ontwikkelaar Traveller’s Tales het voor elkaar heeft gekregen, maar echt alles in deze trailer is gemaakt van Lego. De bomen, de bergen, de wolken, het water… de hele wereld is bedekt met plastic nopjes.

Lego Worlds verscheen gisteren vanuit het niets. Dit soort spellen worden meestal begeleid door een maandenlange promotiecampagne (zie bijvoorbeeld de reclames voor Lego Jurassic World en Lego Dimensions), maar deze stond van de ene op de andere dag in de Steam Store. Weliswaar alleen een beperkte Early Access-versie, maar de belangrijkste spelelementen zijn al aanwezig (namelijk: de mogelijkheid om eindeloos te bouwen). Dit kan weleens héél populair worden.

Lego World is nu verkrijgbaar voor € 14,99. Dat is een speciale Early Access-prijs. De definitieve versie wordt later duurder.

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Trailer: Lego Dimensions – Portal 2 Level Pack
Lees ook:Filmpje: beroemde first person shooters als Lego-spellen
Lees ook:Lego Worlds verlaat early access, ook naar PS4 & Xbox One
Lees ook:Nieuwe trailers Lego Universe
Lees ook:Doctor Who en Portal 2 in Lego Dimensions

3 reacties op “LEGO Worlds is Minecraft met Lego-steentjes

 1. Berend Jan

  Het voordeel van deze versie is dat de TT games ook allemaal op de WiiU uitgekomen zijn. Dus dan hebben mijn dochters toch nog een Minecraft achtige op de WiiU.
  .
  Zitten er ook Lego Friends dingen in zodat mijn dochters hun eigen meisjes Lego dorp kunnen maken.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Denk je dat de Wii U dit aankan? De graphics zien er best wel “zwaar” uit. Lego-steentjes zijn sowieso een stuk kleiner dan Minecraft-blokken, en dan ook nog al die ronde plastic nopjes… ik ben benieuwd of er überhaupt console-versies gepland staan.

   Maar goed, als dit een succes wordt zal Lego ongetwijfeld ook bestaande sets toevoegen. Misschien niet gratis, maar die Lego Friends komen uiteindelijk vast ook wel.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.