Castlevania-regisseur kondigt Bloodstained aan


Wow, dat is snel. Vanmiddag was het nog een gerucht dat Koji Igarashi een nieuw spel over gotische kastelen en vampieren wil maken (de naam “Castlevania” mag hij om legale redenen niet meer gebruiken), en nu staat Bloodstained: Ritual of the Night al op Kickstarter. Sterker nog: de campagne is zelfs al geslaagd. Het streefbedrag is binnen, wat betekent dat Bloodstained definitief uitkomt voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Hopelijk heeft Igarashi nog wat stretch goals achter de hand, want in dit tempo staan er aan het einde van de maand een paar miljoen extra dollars op zijn bankrekening.

  • Er zijn nog geen spelbeelden. De afbeelding hierboven is een illustratie en ook in het filmpje is Bloodstained helaas nog niet te zien. Je zult je fantasie moeten gebruiken.
  • Vaste Castlevania-componist Michiru Yamane (verantwoordelijk voor alle soundtracks vanaf Symphony of the Night tot en met Order of Ecclesia) schrijft nieuwe achtergrondmuziek voor dit spel.
  • De graphics worden 2,5D. Geen pixel-art dus, maar driedimensionale omgevingen met platte 2D gameplay. Igarashi bezweert dat de besturing ondanks die aanpak net zo nauwkeurig wordt als vroeger.
  • Er is geen geld voor een aparte Wii U-versie, maar op de Kickstarter-pagina staat wel een cryptische boodschap over een “remarkable treasure hidden in the castle basement.” Klinkt als een stretch goal.
  • In samenwerking met Fangamer is er een website opgezet waar je deze Kickstarter kunt steunen met PayPal. Handig voor als je geen creditkaart hebt! Voor 28 dollar reserveer je een exemplaar van Bloodstained op je favoriete platform. De verwachte releasedatum is maart 2017.

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Allereerste beelden Bloodstained: Ritual of the Night
Lees ook:Hoe moet Igarashi’s Bloodstained eruitzien?
Lees ook:Lugubere indie-platformer Blasphemous aangekondigd
Lees ook:Korte teaser Bloodstained: Ritual of the Night
Lees ook:Nieuwe trailer Metroid-achtige platformer Hollow Knight

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.