Als Groundhog Day een spel was: indiegame Garbage Day


In het spel Garbage Day beleef je steeds opnieuw dezelfde dag. Wat je ook uitspookt en hoeveel mensen je ook lastigvalt, de volgende ochtend is het alsof er niets is gebeurd. De trailer benadrukt het zinloze geweld dat je in zo’n situatie kunt uithalen. Gebouwen opblazen, voorbijgangers onthoofden of zelfmoord plegen is allemaal geen probleem als er toch geen gevolgen zijn.

Maar je hoeft natuurlijk geen maniak te worden. De makers beloven een uitgebreide open wereld waarin je ook gewoon naar je werk kunt gaan, mensen kunt helpen of de hele dag voor de televisie kunt hangen. De bedoeling is dat je uiteindelijk een manier vindt om uit de “time loop” te ontsnappen. In de film Groundhog Day (de makers doen er niet moeilijk over dat dat hun grote inspiratiebron is) moest Bill Murray bijvoorbeeld zijn vrouwelijke collega verliefd op hem laten worden. Zo’n perfecte dag is ook mogelijk in Garbage Day, al mogen we uiteraard nog niet weten wat hier het specifieke einddoel is.

Garbage Day is momenteel in ontwikkeling voor pc. Een releasedatum is nog niet bekend, maar dit ziet eruit als een spel om in de gaten te houden.

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Beleef steeds opnieuw dezelfde 5 minuten in Escape the Loop
Lees ook:Zo zien de Ghostbusters eruit op de Wii
Lees ook:Online spelletje: Bill The Demon
Lees ook:PlayStation 3 krijgt Ninja Gaiden Sigma 2
Lees ook:Eerste Ghostbusters Wii trailer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.