Trailer virtual reality-spel The Gallery


Dus hier waren alle journalisten op de Game Developers Conference zo enthousiast over. The Gallery is een demo voor Valve’s virtual reality-systeem Vive. Het bijzondere aan die bril is dat je tijdens het spelen kunt rondlopen. Je moet dan wel een gedeelte van je kamer vrijmaken (er hoort ook een sensor bij de bril die je waarschuwt zodra je tegen een kast dreigt te botsen), maar het resultaat is een levensechte ervaring. In andere VR-spellen beweeg je rond door gewoon een controller vast te houden en tegen de controlstick te duwen, maar hier kun je rondlopen en om je heen kijken zoals in de echte wereld.

The Gallery wordt ook ontwikkeld voor andere virtual reality-systemen waar het wel werkt met gewone controllers, maar in dit filmpje loopt de drager van de Vive dus echt rond. Hij heeft bovendien in iedere hand een bewegingsgevoelige controller, dus alle handbewegingen die je ziet (dingen oppakken, schakelaars overhalen etc.) maakt hij op dat moment ook echt. Mijn favoriete moment: als de speler zichtbaar achteruit deinst wanneer een reus zijn hand in de kamer steekt.

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Bekijk Valve´s VR-demo in Portal laboratorium
Lees ook:PlayStation VR kost €399,-
Lees ook:Valve’s Virtual Reality-bril voor Steam
Lees ook:Microsoft’s virtual reality-bril: Project Hololens
Lees ook:Bekijk IDEO Labs’ verbluffende 3D immersion technology

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.