Deze Kerst staakt-het-vuren in oorlogsspel Verdun


Honderd jaar geleden gebeurde er iets bijzonders in de Eerste Wereldoorlog. Soldaten aan beide kanten besloten spontaan om tijdens de Kerstdagen niet met elkaar te vechten. Jonge mannen klommen uit hun loopgraven en zongen Kerstliedjes met de tegenstanders. Er werden cadeautjes uitgewisseld, krijgsgevangenen vrijgelaten en volgens sommige ooggetuigenverslagen zelfs potjes voetbal gespeeld tussen soldaten die elkaar een dag daarvoor nog probeerden te vermoorden. De daaropvolgende jaren zorgden de hogere officieren ervoor dat iedereen gewoon doorvocht, maar die eerste “Christmas Truce” is nog steeds een mooi voorbeeld van een ├ęcht Kerstwonder.

In Verdun, een first person shooter over de Eerste Wereldoorlog, wordt de komende dagen ook niet gevochten. De Nederlandse ontwikkelaars Blackmill en M2H kondigden gisteren aan dat de Christmas Truce wordt nagespeeld van 18 tot 25 december. Gedurende die dagen wordt er niet geschoten, maar kunnen soldaten potjes voetbal spelen en sneeuwballen naar elkaar gooien. Ik weet niet of dit nu een oprecht eerbetoon is of een briljante marketingstunt (een beetje van beiden waarschijnlijk), maar ik vind het een mooi gebaar. Een paar dagen vrede op aarde, ook al is het maar een computerspelletje.

Verdun is nu verkrijgbaar op de pc via Steam Early Access. Er zijn plannen om het spel in de toekomst ook uit te brengen voor PlayStation 4.

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Battlefield 1 gaat naar de Eerste Wereldoorlog
Lees ook:Eerste Brothers In Arms DS trailer
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 32
Lees ook:Voetbal RPG van Level-5 naar DS
Lees ook:LittleBigPlanet in het echt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.