Super Meat Boy Forever voor smartphones en pc


Het leek zo’n slecht idee: een mobiele versie van Super Meat Boy. Een van de beste platformspellen van de afgelopen 10 jaar (stiekem misschien wel gewoon de beste) gereduceerd tot een simpele endless runner. Een triester lot was nauwelijks denkbaar.

Maar nu de eerste beelden online staan, moet ik toegeven dat Super Meat Boy Forever er eigenlijk best leuk uitziet. Meat Boy rent dan wel automatisch, maar er zijn nog net zoveel cirkelzagen en onmogelijke walljumps als voorheen. Om te voorkomen dat het spel te simpel wordt, hebben Edmund McMillen en Tommy Refenes bovendien een omlaag-knop toegevoegd. De meeste endless runners hebben 1 knop waarmee je iedere keer hetzelfde boogje springt, maar met de omlaag-knop onderbreek je die boog. Er zijn dus veel meer mogelijkheden voor precisie-sprongen.

  • De levels worden willekeurig gegenereerd, maar toch is het geen eindeloos spelletje dat alleen draait om high scores. Spelers maken daadwerkelijk een reis door 6 verschillende werelden met tientallen levels (elk met hun eigen Dark World en verborgen warpzones) en twee keer zoveel eindbazen als in het eerste spel.
  • Super Meat Boy Forever verschijnt volgend jaar in ieder geval voor smartphones, tablets en pc. Andere platformen zijn niet uitgesloten, maar Edmund kan nog niets officieel bevestigen.

Kijken op YouTube
Geen officiële trailer, maar een paar animated gifs die iemand achter elkaar heeft geplakt. Let dus ook niet op de suffe achtergrondmuziek. Het echte spel heeft vast weer een geweldige soundtrack van Danny Baranowsky.

Kijken op YouTube
En een kort gameplay-filmpje, waarin je ziet dat de levels inderdaad bij iedere poging anders zijn ingericht.

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe trailer Super Meat Boy Forever
Lees ook:Trailer: Edmund McMillen’s The End is Nigh
Lees ook:Nieuwe Super Meat Boy screenshots (inclusief Canabalt-level)
Lees ook:Edmund & Tommy over de besturing van Super Meat Boy
Lees ook:Citaat: Edmund McMillen (Super Meat Boy) over moeilijke spellen

Eén reactie op “Super Meat Boy Forever voor smartphones en pc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.