Kijk dit: mysterieuze indiegame Firewatch


Kijk eens naar die handen! Het spel Firewatch is om meerdere redenen veelbelovend, maar voorlopig maken die gespierde armen de meeste indruk. In de meeste first person-spellen voelt het alsof je een zwevende camera bestuurt, maar hier wordt alles wat de hoofdrolspeler doet geanimeerd. En niet alleen de noodzakelijke acties, ook kleine details als terloops een muur aanraken of even een houten balk vastpakken terwijl je van een trap af loopt. Dankzij die handen maakt het spel al meteen een ontzettend gepolijste indruk.

Firewatch gaat over een boswachter die moet voorkomen dat er een bosbrand uitbreekt. Dat betekent dus een hoop wandeltochten door ruig terrein. Denk aan een bosrijke versie van Mirror’s Edge, maar dan langzamer en realistischer. De trailer wekt bovendien sterk de suggestie dat er meer aan de hand is. Iets onheilspellends. Misschien zelfs iets bovennatuurlijks? Het enige andere detail dat ontwikkelaar Campo Santo wil vrijgeven, is dat die vrouwenstem op de walkie talkie je enige contact is met de buitenwereld.

Firewatch verschijnt volgend jaar voor pc en Mac.

Kijken op YouTube

Als de naam “Campo Santo” je bekend voorkomt, dan ben je waarschijnlijk een vaste luisteraar van de sympathieke Idle Thumbs-podcast. Drie van de presentatoren werken voor deze indie studio, en dit is dus het mysterieuze spel waar al maanden naar werd gehint. Ik kan wel raden waar de volgende aflevering over gaat!

[g.forum]

Lees ook:Indiegame Firewatch 17 minuten in actie
Lees ook:Firewatch in third person is… raar
Lees ook:Nieuwe beelden boswachter-simulator Firewatch
Lees ook:Spannend! Wat is Nobi Nobi Boy?
Lees ook:Kijk dit: cyberpunk indiegame The Last Night

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.