Een horrorspel in een virtuele huiskamer voor Oculus Rift


Dus dit is een van de leukste projecten voor de Oculus Rift virtual reality-helm die ik tot nu toe heb gezien. Een spel waarin je ervaart hoe het is om op de bank te zitten en een computerspel te spelen. Een spel in een spel dus. De Oculus Rift plaatst je in een levensechte huiskamer waar je op een levensechte televisie een spelletje speelt. Je kunt eventueel je hoofd draaien om rond te kijken in de huiskamer maar niet zelf rondlopen; Alone geeft je alleen controle over het spel in het spel.

Wat de ervaring zo bijzonder maakt is dat dat virtuele spel een horrorspel is. Op het eerste gezicht een ouderwets horrorspel met primitieve graphics (ik zou gokken dat het draait op een PSone), maar als de gebeurtenissen uit het spel ook doorsijpelen naar de virtuele huiskamer wordt het toch een griezelige ervaring. Bekijk het zelf in het onderstaande filmpje. Mocht je al een Oculus Rift devkit bemachtigd hebben, dan kun je Alone hier ook gratis downloaden.

De Oculus Rift is op dit moment alleen nog verkrijgbaar als dure development kit (eigenlijk alleen interessant voor mensen die er zelf spellen voor willen ontwikkelen). De makers hopen volgend jaar een verbeterde consumer version uit te brengen die geschikt is voor een breed publiek.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Stream Xbox One-spellen naar Oculus Rift met Windows 10
Lees ook:Samen een bom ontmantelen in Oculus Rift-spel
Lees ook:Platformspel Lucky’s Tale gratis bij Oculus Rift
Lees ook:Zo ziet Team Fortress 2 eruit op de Oculus Rift (virtual reality bril)
Lees ook:Kijk dit: Mirror’s Edge op de Oculus Rift

3 reacties op “Een horrorspel in een virtuele huiskamer voor Oculus Rift

 1. simon

  Wow de vetste horror shit sinds Eternal Darknes! ben heel benieuw naar die ervaring. ik heb heb de bril al eens opgehad en was erg positief!
  zou graag eens onze game Remembering willen spelen met de Rift op.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Gulzt

  Wow wat eng, super gaaf!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.