Kijk dit: Dudebro II is het stoerste spel ooit


“So, I’m a pedophile because I don’t want to play Dudebro, My Shit is Fucked Up So I Got to Shoot/Slice You II: It’s Straight-Up Dawg Time? To throw around these sort of accusations at someone who seeks to do something different suggests quite the insecurity on your part.”

Je kijkt naar de eerste echte trailer van Dudebro, My Shit is Fucked Up So I Got to Shoot/Slice You II: It’s Straight-Up Dawg Time. Een spel dat onstond toen iemand op het NeoGAF-forum bekende dat hij Imagine: Babyz Fashion eigenlijk best een goed spel vond, waarna iemand anders riep dat hij dan wel een pedofiel moest zijn, waarop de eerste iemand reageerde met het bovenstaande citaat. Andere forumleden waren zo onder de indruk van die fictieve speltitel dat ze besloten om er een echt spel van te maken. Dat klinkt als een slechte grap, maar tegen alle verwachtingen in ziet Dudebro II er erg vermakelijk uit. Het is een ouderwets schietspel dat elementen leent uit klassiekers als Mega Man, Probotector en Chip ‘n Dale Rescue Rangers (niet lachen! Knabbel & Babbel is een van de betere NES-spellen). Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon het stoerste spel aller tijden. Dudebro’s energiebalk is een glas bier en zijn ammo counter staat standaard op ∞. Puzzels hebben een “Skip Shitty Minigame”-optie en de soundtrack klinkt als Limp Bizkit in het kwadraat. (Niet dat Limp Bizkit zo’n stoere band was, maar, nou ja, luister zelf maar – het past perfect bij deze game).

En mocht je het afvragen: er bestaat inderdaad geen Dudebro I. De serie begint meteen met deel 2 omdat volgens de makers: “everyone knows that sequels are better than original IPs in the gaming industry.” Ik kijk nu al uit naar Return of the Son of the Bride of Dudebro III: The Revenge – Special Edition Turbo.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Online spelletje: Don’t Shit Your Pants
Lees ook:Vechten tegen de klok in Sine Mora
Lees ook:Hip Hop Mega Man 2
Lees ook:Citaat: Shigeru Miyamoto over Super Guide
Lees ook:Kijken: nieuwe God of War III trailer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.