Kijk dit: het wonderlijke puzzelspel Gorogoa


Tip: ga nu naar deze site en download daar een gratis demo van Gorogoa. Een slimmer puzzelspel zul je vandaag deze maand niet spelen. Het is een point and click adventure, maar dan vermomd als een legpuzzel met interactieve puzzelstukjes. Dus ook al hebben de 4 afbeeldingen op het eerste gezicht niets met elkaar te maken, gaandeweg ontdek je steeds meer verbanden. Verschuif de puzzelstukken en die kastdeur die de hoofdrolspeler net opende leidt opeens naar het Middeleeuwse dorp dat op een ander puzzelstuk als schilderij aan de muur hangt. En door daar een vogel weg te jagen valt in de aangrenzende afbeelding misschien een appel uit een boom. Het is vooral in het begin een verwarrende ervaring, maar als je na een paar minuten weet waar je op moet letten ontdek je toch een vreemd soort logica.

De demo duurt (afhankelijk van je puzzelvernuft) ongeveer een half uur. Het slechte nieuws is dat de volledige versie nog een flinke poos op zich laat wachten; programmeur Jason Roberts verwacht Gorogoa pas eind 2013 klaar te hebben. Nog meer dan een jaar dus. Hij ontwikkelt het spel voor pc, Mac, iOS en Android.

Hieronder staat een korte trailer, maar wees gewaarschuwd: daarin worden wel de oplossingen van de eerste twee puzzels verklapt.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe trailer puzzelspel Gorogoa
Lees ook:Verrassing: mensen houden van gratis WiiWare demo’s
Lees ook:De anatomie van Sackboy
Lees ook:Keyboard Sports gebruikt alle knoppen van het toetsenbord
Lees ook:PS3 BioShock demo op 2 oktober

10 reacties op “Kijk dit: het wonderlijke puzzelspel Gorogoa

 1. Wormpaul

  Ik ga `m spelen en concept klinkt volstrekt logisch :-)
  .
  Ben vandaag aan Machinarium begonnen op de PS3 maar wat is dat spel moeilijk, zit na de 2e trophy reeds al vast. Snap wat ik moet doen maar geen idee hoe ik dat moet doen :s

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ik heb de PS3-versie niet gespeeld en heb dus geen idee op welk punt je de 2e trophy krijgt, sorry. Met sommige puzzels had ik destijds ook wel moeite, maar dan bleek de oplossing achteraf toch altijd voor de hand liggender dan ik had verwacht.
   .
   Zit dat hintsysteem er niet meer ingebouwd op de PS3? (Dat grote boek dat je opent door een korte shoot’em up te spelen). Ik heb hem niet vaak gebruikt, maar als ik een puzzel echt spuugzat was bood het wel uitkomst.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Wormpaul

  Ik geef het morgen een nieuwe kans, is de puzzel dat je met die kraan opgetild moest worden en dan niet in de kachel gegooit moet worden maar dat je door een buis geslingerd moet worden. (zo lijkt het)
  .
  En dan kan je op 3 standen instellen maar ik krijg niet de juiste combinatie, morgen absoluut nog een x proberen!!
  .
  Wat betreft dit spel, zit nu opeens ook vast (in dat stuk dat hij door 2 mannen gedragen wordt in een soort van bakje)
  .
  Maar we blijven proberen!!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Wormpaul

  En we zijn weer stukje verder :-)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Wormpaul

  Dank Erik voor deze geweldige tip, heb `m reeds uitgespeeld en was absoluut bijzondere ervaring!!
  .
  En reeds gedeeld op FB met link naar jouw toe!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Das

   Hier sluit ik me bij aan, wat een pareltje nu al.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

   Dank! Fijn ook om te zien dat de lezers net zo enthousiast zijn als ikzelf. Dit lijkt dan ook wel een heel bijzonder spelletje te worden. Het won vandaag trouwens een Visual Design Award op het indiecade festival. Terecht natuurlijk. :D De tekenstijl lijkt inderdaad een beetje op Layton, maar het leuke hier is hoe al die tekeningen in elkaar grijpen. Dat een deur eigenlijk een houten krat blijkt te zijn, en dat een verroeste ventilator en een fietswiel samen één afbeelding vormen… zo knap gevonden.
   .
   En wat die Machinarium-puzzel betreft: ik zou die kamer nog eens goed onderzoeken. De oplossing ligt niet alleen in dat bedieningspaneel!

     /   Beantwoorden  / 
 5. G.Basioh

  Stijl van de plaatjes doet me een beetje denken aan prof. Layton!

    /   Beantwoorden  / 
 6. simon

  Wow,.. echt zo’n goede gameplay en sfeer,.. ben erg onder de indruk ( ik heb ‘m uitgespeeld)

    /   Beantwoorden  / 
 7. Wouter

  Bedankt Erik! Bijzonder ervaring, eentje die ik ook ga aanraden, met verwijzing naar jou!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.