Kijk dit: Amanita Design’s nieuwe spel Botanicula


De screenshots kende je al, bekijk nu ook de eerste bewegende beelden van Botanicula – het nieuwste project van ontwikkelaar Amanita Design (o.a. Samorost en Machniarium). Ik weet niet of dit al echte spelbeelden zijn of alleen een animatiefilmpje, maar de collage van transparante tekeningen ziet er weer fraai uit. Totaal anders dan Machinarium, maar toch onmiddellijk herkenbaar als een spel van Amanita.

Botanicula gaat over een boom die langzaam wordt opgegeten door termieten. De bedoeling is dat jij vijf boombewoners helpt om één boomzaadje te redden en uiteindelijk een nieuwe boom te planten. Volgens ontwerper Jakub Dvorský wordt het opnieuw een point and click adventure, maar niet op de traditionele manier. En inderdaad: als deze trailer een goede indicatie is heeft Botanicula meer weg van een stealth-spelletje dan een traditioneel puzzel-oplos-spelletje.

Botanicula verschijnt eerst voor pc en Mac (exacte releasedatum nog niet bekend), en daarna ook voor de verschillende smartphones.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Amanita Design (Machinarium) kondigt een nieuw spel aan
Lees ook:Eerste trailer Amanita Design’s Chuchel
Lees ook:Online spelletje: Botanicula (demo)
Lees ook:Machinarium niet naar XBLA (misschien wel naar PSN)
Lees ook:Nieuwe trailer Samorost 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.