8-bit NES-stijl platformspel Arvoesine voortaan gratis


Herinneren jullie je deze nog? Arvoesine was een nostalgisch platformspelletje met graphics in een 8-bit stijl en voor een NES-spel onkarakteristiek vloeiende animaties. Toen ik er vorig jaar over schreef kostte Arvoesine nog 5 dollar, maar het spel verkocht zo slecht dat de maker heeft besloten om het dan maar gratis weg te geven. Best een droevig verhaal eigenlijk, al is het ook een beetje Alastair John Jack’s eigen schuld: hij heeft al die tijd helemaal niets aan promotie gedaan. Er bestaat zelfs geen officiële trailer.

Hopelijk slaat Arvoesine nu wel aan; dit spel verdient absoluut een groter publiek. Het is weliswaar kort (een perfect run door de vijf levels kost je minder dan 10 minuten) maar ook ontzettend moeilijk. Typisch zo’n spel dat je eindeloos opnieuw laat beginnen en waar je bij iedere poging een paar milimeter verder doordringt in het vijandelijke fort. Ik weet dat niet iedereen daar plezier aan beleeft, maar zelf word ik altijd vrolijk van spelletjes die me daadwerkelijk trainen om beter te worden. Om een idee te geven: er zijn géén checkpoints, je hebt maar één leven en aan het begin van een nieuw level wordt je energiebalkje niet opnieuw aangevuld. Als dat klinkt als iets waar jij je tanden op wilt stuk bijten, download Arvoesine dan hier. (Alleen voor de pc, sorry Mac-fans).


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Kijken: 8-bit NES-stijl indie-platformer Arvoesine
Lees ook:Bouw een ondergronds fort in simulatiespel A Game of Dwarves
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 166
Lees ook:Mass Effect, nieuwe gameplay video
Lees ook:Japan krijgt Loco Roco bundle pack

Eén reactie op “8-bit NES-stijl platformspel Arvoesine voortaan gratis

  1. Wim

    Klinkt als ghosts & goblins van Capcom

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.