Recall: de tijd manipuleren in een first person platformspel


“Sometime I wish life was like a VCR, so I could rewind and replay good memories. [...] Players can record space-time, which is player’s sight, then … rewind and fastforward space-time to solve the puzzles. The game’s narrative is about a journey to find out his lost memories.”

Ja ik weet het. Alwéér een indiegame met tijdsmanipulatie. Je zou denken dat alle varianten inmiddels zijn bedacht, maar met Recall heeft de Zuid-Koreaanse ontwikkelaar Jaewoo Jean toch weer een originele invalshoek gevonden. Het is een first person puzzelspel waarin je filmt wat je ziet. Alles wat je hebt gefilmd kun je vervolgens terugspoelen, pauzeren, vooruitspoelen en wissen. Het verwarrende is dat je daarbij alleen invloed hebt op gefilmde gebeurtenissen. In de rest van het level stroomt de tijd door alsof er niets aan de hand is. Dat levert complexe puzzels op waarbij de verschillende tijdlijnen (uitgebeeld als stippellijntjes van de door jou afgelegde routes) hopeloos met elkaar in de knoop raken. Pas toen ik de gameplaydemonstratie (het tweede filmpje) vier keer had bekeken begon ik langzaam een klein beetje te snappen wat er ongeveer gebeurde.

Het spel is nog volop in ontwikkeling. Jaewoo hoopt het in 2012 af te krijgen, maar je weet hoe dat gaat met ambitieuze soloprojecten. Ik denk dat we al blij mogen zijn als Recall überhaupt ooit af komt. Vergaap je tot die tijd aan deze twee intrigerende trailers.

[g.forum]

Lees ook:Epic’s gratis robotschietspel voor Oculus Rift
Lees ook:Zes nieuwe Kingdom Hearts: Birth by Sleep screenshots
Lees ook:Tip: Wet demo in de Engelse PlayStation Store
Lees ook:Anderhalve minuut Space Invaders Extreme 2
Lees ook:Twee genadeloze Ninja Gaiden II bossfight videos

3 reacties op “Recall: de tijd manipuleren in een first person platformspel

 1. Abel

  Ik snap alleen die hand die in allebei de filmpjes eris. Waarvoor dient die nou weer?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Oscar

  Ziet er leuk uit!
  Doet me aan Portal denken..

    /   Beantwoorden  / 
 3. Frank

  Lijkt me inderdaad leuk, nu maar kijken of die wel uitkomt…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.