Optische illusies in indie game Nega Kon


Nega Kon is een ingenieus puzzelspel over trompe-l’oeil schilderijen. Je speelt het vanuit een eerste persoons-perspectief en in ieder level is een vreemde vlek op de muur of op de vloer geschilderd. Alleen door er vanuit de juiste hoek naar te kijken zie je dat het eigenlijk een blok is waar je op kunt klimmen of een tunnel waar je doorheen kunt lopen. Het moment waarop alle lijnen perfect samenvallen is iedere keer weer net zo magisch als oog in oog staan met een echte trompe-l’oeil schildering.

Met vier korte levels is Nega Kon eigenlijk meer een techdemo dan een volwaardig spel, maar wát een techdemo! Als je goed luistert hoor je het concept bijna schreeuwen om grotere levels met meer en ambitieuzere muurschilderingen. In de handen van de juiste ontwikkelaar zou dit een Portal-achtige klassieker kunnen worden. De maker schijnt in Iran te wonen. Door allerlei embargo’s is het voor hem bijna onmogelijk een uitgever te vinden (bedankt president Ahmadinejad!), maar in een reactie op het IndieGames-blog beweert hij aan een oplossing te werken. Ik zal voor hem duimen.

Nega Kon downloaden doe je hier. Als dat teveel moeite is staat hieronder ook een filmpje met walkthrough van alle levels.

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe trailer: Super Mario Maker for 3DS
Lees ook:Beperkte versie Super Mario Maker naar 3DS
Lees ook:Online spelletje: Psychout
Lees ook:Zelf Mega Man-levels bouwen in (fangame) Mega Maker
Lees ook:Kijk dit: Winners Don’t Do Shrooms

4 reacties op “Optische illusies in indie game Nega Kon

 1. Inno Vation

  Het is wel heel toevallig dat het eerste level begint met de kleuren van de Iraanse vlag (rood,wit en groen).
  Mahdi Bahrami, de maker van deze techdemo, heeft ook nog wat andere games gemaakt, waarvan ‘KooChooLoo’ wel aardig is (http://vimeo.com/7608055).
  Mahdi heeft ook een blogspot, waar hij (door de embargo’s) o.a. zijn teleurstelling uitspreekt over Microsoft.
  http://marsigames.blogspot.com/2010/03/koochooloo-was-complete.html

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Interessante links! (Sorry dat je reactie nu pas zichtbaar is, het spamfilter zag je blijkbaar aan voor een spambot vanwege die url’s). Ik weet eigenlijk niet of je Microsoft de schuld kunt geven. Ik ben geen expert, maar volgens mij houden die zich ook alleen maar aan de wet. Neemt niet weg dat wel heel erg lullig is voor die jongen. Hij heeft duidelijk talent, maar kan daar op deze manier niks mee doen. :(

     /   Beantwoorden  / 
 2. Gulzt

  gedownload, PC only, jammer :S

    /   Beantwoorden  / 
 3. Restaurant Baarn

  Hmm, dan kan ik het dus niet spelen.

  Ziet er ook wel erg pixel-achtig uit. Beetje Nintendo 64 stijl.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.