Grote Minecraft-update op 31 oktober


Ontwikkelaar Notch heeft een grote update aangekondigd voor zijn eenmansproject Minecraft. De zogenaamde Halloween Update staat gepland voor 31 oktober en moet ervoor zorgen dat het spel moeilijker en gevarieerder wordt. Het plan om de fakkels na een tijdje vanzelf uit te laten gaan is nu al controversieel (voor eeuwigdurend licht komt er een nieuwe oplossing: lantaarns waar waarschijnlijk ijzer voor nodig is), maar alle andere plannen klinken erg veelbelovend. Lees even mee of bekijk de hele lijst op de officiële site. De update is uiteraard gratis voor iedereen die Minecraft al heeft gekocht. Voor mensen die nog steeds gratis spelen (zoals ik) is dit hét moment om nu toch maar tot aanschaf over te gaan.

 • Andere dimensies. Minecraft krijgt poorten naar een andere dimensie die vooral gebruikt wordt om sneller te reizen. In Notch’s woorden: “ga naar binnen, reis tien meter, ga naar buiten, en je bent honderden meters verder.” Hoe handig dat ook klinkt, de andere dimensie wordt wel omschreven als een “hell world.” Echt veilig zal het dus wel niet zijn.
 • Nieuwe monsters. “Deze keer ook echt gevaarlijk,” belooft Notch. Alsof die ontploffende cactussen nog niet eng genoeg waren!
 • Hoe dieper je komt… hoe gevaarlijker het wordt. De Halloween Update voegt extra gevaren toe aan de onderste lagen van Minecraft. Om ook daar veilig te blijven is er bovendien meer licht nodig dan in een gewone grot.
 • Vissen! Met een paar houten stokjes en spinnenwebben is het nu al mogelijk om hengels te maken, maar pas vanaf 31 oktober zwemmen er ook daadwerkelijk vissen door de zeeën van Minecraft. Hopelijk is mijn glazen onderwatertunnel tegen die tijd klaar.
 • Pompoenen. Volkomen nutteloos, maar kunnen wel gedragen worden als (nutteloze) maskers. De Engelse omschrijving (carve scary jack-o-lanterns) suggereert dat je er ook kaarsen in kunt stoppen voor die echte Halloween-sfeer.
 • Horloges. Handig voor als je onder de grond zit. Het wordt mogelijk om een horloge te ‘craften’ dat altijd aangeeft of het dag of nacht is.
 • Biomes. Waarschijnlijk de interessantste toevoeging. Een ‘biome’ is een moeilijk woord voor het klimaat in een bepaald gebied. Vanaf 31 oktober bestaat Minecraft dus niet alleen meer uit groene heuvels met stralend blauwe luchten. Er komen (vermoedelijk – Notch heeft nog niet gezegd welke klimaatsoorten hij gaat inbouwen) woestijnen, dichtbegroeide bossen en bevroren ijsvlaktes. Nu worden al die ontdekkingsreizen pas echt spannend.

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: een rondleiding door Minecraft’s Adventure Update
Lees ook:Landschap met Biomes: zo ziet Minecraft eruit na 31 oktober.
Lees ook:Dit is vanaf 31 oktober de extra dimensie in Minecraft
Lees ook:De geschiedenis van Minecraft in 6 minuten
Lees ook:Indiegame Minecraft tijdelijk gratis te spelen

18 reacties op “Grote Minecraft-update op 31 oktober

 1. Wormpaul

  Damn, klinkt steeds beter & beter (vooral dat moeilijker met andere monsters)

  Ik ga toch ook een aanschaf overwegen…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Thijs

  Vandaag gekocht. Ben super benieuwd naar deze update. Het spel is echt aan te raden, het blijft gewoon leuk! :)

    /   Beantwoorden  / 
 3. G.Tom

  Fuck, die lantaarns zijn mijn redding altijd geweest…

    /   Beantwoorden  / 
 4. G.Mark

  Oeii klinkt erg goed :|

  “mensen die nog steeds gratis spelen (zoals ik) is dit hét moment om nu toch maar tot aanschaf over te gaan.”

  Maar, ga je het kopen? Ik twijfel :S

    /   Beantwoorden  / 
 5. Randolph

  Ik heb hem al een week terug gekocht. Custom skins zijn ook gewoon geweldig, alleen daarvoor zou ik het al bijna kopen :P
  .
  Maar multiplayer is maar even leuk vind ik eigenlijk, wel grappig maar niet mijn ding.
  .
  Deze update lijkt me aan de ene kant zeer vet, vooral verschillende klimaten, eindelijk eens wat anders dan OF alleen sneeuw OF alleen gras. Maar aan de andere kant… De monsters zijn soms al aardig moeilijk, die ontploffende monsters zijn gewoon echt fucked up. Zombies zijn een eitje en skeletten kun je makkelijk aan met je eigen boog.
  .
  Maar de niet te hoge moeilijkheid geeft je juist veel vrijheid. En de fakkels niet oneindig? hm… Lastig, maar wel realistisch. Kan leuk zijn.
  .
  Die dimensies zijn wel zeer handig. Eindelijk eens wat anders dan een mijnkarretjesspoor van je spawnpoint naar je persoonlijke eiland!

    /   Beantwoorden  / 
 6. Erik

  Misschien toch maar een kort Minecraft-dagboekje maken om ook de laatste twijfelaars over de streep te trekken. ;) @Wormpaul: ja sterkere tegenstanders lijken mij ook erg tof! Hoewel ik nu soms schrik van een onverwachte zombie heb je in de praktijk niet heel veel last van vijanden. Het zou leuk zijn als Minecraft óók een spannend actiespel kan worden. Al hoop ik wel dat er ook genoeg veilige gebieden overblijven… soms wil ik ook gewoon ongestoord bouwen.
  .
  “Maar, ga je het kopen? Ik twijfel :S”
  .
  Ik ga het wel doen ja. Ik beleef er nog steeds veel plezier aan en het is maar tien euro. Tot nu toe had ik nog niet echt een reden om over te stappen naar betaald, maar deze update wil ik niet missen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Randolph

   Ik ben bang dat we als we veilig willen bouwen echt onze eigen glazen koepels moeten gaan bouwen. Maar dit kan ook weer leuk zijn uiteraard. Of je maakt een eiland in de lucht (heb ik al)
   .
   Of je woont onderwater (heb ik al) Of je woont op een eiland ver van de kust (heb ik ook al) of je combineert alle drie (dat heb ik dus :P ) Wil wel eens screenshots plaatsen van mijn save.
   .
   Is daar een topic voor op ‘t forum van G.blog?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Erik

    In de lucht en onderwater ben je principe ook niet veilig. ;) Als je je die forten niet goed genoeg verlicht kunnen er ‘s nachts alsnog monsters spawnen. Op die manier ben ik ook weleens onaangenaam verrast in een toren die tot boven de wolken kwam. Ik dacht dat ik daar wel veilig zou zijn, werd ik toch ineens bestookt met pijlen. Véél fakkels ophangen is de enige bescherming.
    .
    En volgens mij hebben we nog geen minecraft-topic. Afbeeldingen plaatsen kan helaas alleen door ze te hotlinken, je zult ze dus zelf ergens moeten hosten (op flickr of zoiets).

      /   Beantwoorden  / 
    1. Randolph

     haha, ja ik had dat al gelezen toen ik net begon met het spel dus ik heb dat probleem gelukkig nooit gehad :P
     bovendien vind ik verlichting voor mezelf ook erg belangrijk :)
     .
     Maar op mijn eiland in de zee komen altijd spinnen en skeletten aanzwemmen, overdag verbranden ze dan ook niet in het water, dat is zonodig nog moeilijker :|
     En die spinnen komen volgens mij omdat ik een half bos op mijn eiland heb geplaatst… hm…
     .
     Ja hotlinken maakt niet uit, maar als daar nog een topic voor komt zal ik daar wel posten :)

       /   Beantwoorden  / 
     1. G.Mark

      Dr is een topic voor ;)

        /  
     2. Randolph

      Nice, heb mijn screens gepost ;)

        /  
 7. Piratus

  wat? speel je hem nog gratis? iligaalert!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Blastdragon

   Waar heb je het over? Minecraft kun je gratis spelen (al is het dan heel wat minder leuk). Maar het is handig om ff te oefenen met bouwen en kijken of je pc het wel aan kan.
   Maar ik wou het ook vandaag of morgen kopen maar nu ik de update zie wacht ik nog ff, eerst kijken hoe die uitpakt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Piratus

    haha, ja ik was even vergeten dat er ook nog een andere versie was.

      /   Beantwoorden  / 
 8. berend jan

  hoor ik nu mensen zeuren dat ze niet weten of ze tot aanschaf moeten overgaan. Tjeeeeeeesss ik heb nu al meer uren plezier uit minecraft gehaald dan uit sommige AAA titels die ik heb. Voor 10 euro is het spel geweldig, je blijft spelen en je blijft blokjes weghalen.
  .
  Dit is de eerste haloween waar ik me op verheug…

    /   Beantwoorden  / 
 9. Tom

  Sorry voor deze n00b vraag, maar waar is het forum?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gulzt

   forum punt blog punt nl/forums/

     /   Beantwoorden  / 
   1. Tom

    dank! :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.