Een korte rondleiding door Lego Universe


Een rondleiding door de Lego MMO die dit jaar moet uitkomen voor de pc. Ik had niet verwacht dat het zoveel zou lijken op Lego Star Wars en alle andere Lego-filmspellen. Het ziet eruit als één uitgestrekt platformlevel waar tientallen spelers op hetzelfde moment doorheen hollen. Qua gameplay is het daarmee de leukste MMO die ik ooit heb gezien. Er zijn zelfs geen experience points, alles komt aan op echte vaardigheden. Heel tof, maar er blijft op die manier weinig over van de online bouwplaats die ons eerder was beloofd. Lego Universe zou een plek worden waar iedereen naar hartelust kon bouwen. Alsof de hele wereld aan een tafel zat met een oneindige berg Lego-steentjes. Dat vrije bouwen zit er ook nog wel een beetje in, maar het is beperkt tot een paar ‘showcase’ gebieden. De meeste puzzels worden opgelost met voorgeprogrammeerde modellen die de poppetjes automatisch in elkaar klikken. Blijkbaar was dat eerste idee toch te ambitieus (op Kotaku lezen we dat één Lego-blokje bestaat uit net zoveel polygonen als een gemiddeld World of Warcraft personage – dat verklaart dus waarom er zo weinig Lego gebruikt wordt in Lego Star Wars, -Indiana Jones en -Harry Potter). Jammer, maar gelukkig lijkt Lego Universe ook als massive multiplayer online platformgame de moeite waard.

[g.forum]

Lees ook:Officiële Lego Batman trailer
Lees ook:Nieuwe screenshots Lego Batman
Lees ook:Nieuwe trailers Lego Universe
Lees ook:Lego Star Wars 18 miljoen keer verkocht
Lees ook:Nieuwe screenshots Lego Indiana Jones

12 reacties op “Een korte rondleiding door Lego Universe

 1. Oscar

  Hopelijk komt er later wel zo’n mega bouwwereld :D

    /   Beantwoorden  / 
 2. Wormpaul

  Ik was niet echt van plan Lego spellen online te gaan spelen, vind `t bij uitstek juist een lekker spel voor op de bank (solo maar liever co-op) en dan gewoon rustig op eigen tempo door de wereld heen banjeren op zoek naar muntjes…

    /   Beantwoorden  / 
 3. simon

  jammer had echt iets vets kunnen worden als ze een andere richting op gingen,.. vooral zelf veel bouwen en creeren

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Zo’n spel kun je dan beter maken zonder de Lego-licentie denk ik. Met normale blokken (zes polygonen per stuk) hadden ze iedereen misschien wel de vrijheid kunnen geven om naar eigen inzicht te bouwen. Het zijn al die nopjes en inkepingen die zoveel rekenkracht kosten, terwijl die in een computergame eigenlijk nergens voor nodig zijn.
   .
   Aan de andere kant gaat de Lego-licentie er wel voor zorgen dat dit spel veel populairder wordt dan een blokkendoos zonder bekende naam ooit voor elkaar zou krijgen. Een MMO met beperkte mogelijkheden is jammer, maar een MMO zonder spelers is nog veel treuriger.
   .
   Dus ja, lastig. Misschien is de techniek gewoon nog niet ver genoeg voor de ultieme Lego MMO.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Berend Jan

    er is al blockland als lego MMO waarbij de wereld een kale vlakte is en alles is gemaakt door spelers…
    .
    Het is zelfs freeware dachtik…

      /   Beantwoorden  / 
   2. Bokkoo

    Er is nog een online game waar bij je alleen maar bouwt, genaamd Minecraft, het is allemaal met blokken, dus je kan het zien als een soort LEGO.
    http://www.minecraft.net
    Het is wel zo’n spel waar kopen je meerdere functies geeft, maar die zijn niet zoveel.

      /   Beantwoorden  / 
 4. G.Basioh

  waarom zijn die blokken zo groot in polygonen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Heb je weleens een Lego-blokje van dichtbij bekijken? Vooral de onderkant is tamelijk complex en NetDevil vond het nodig om dat allemaal na te bouwen in het spel.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Berend Jan

  Ik wil niet dat neet devil aan het klungelen is met deze LEGO MMO. Ik wil dat ze Jumpgate evolution afmaken. Dat is pas een spel dat ik wil spelen, een ruimte MMo waarbij je zelf je vliegtuig moet besturen met een Joystick (ala Xwing).
  .
  Daar moeten ze harder aan werken…
  .
  Wel leuk dat die kerel die nu heel enthousiast over Lego verteld vorig jaar nog in een filmpje heel enthousiast over jumpgate evolution stond te vertellen…
  .
  Dit lijkt me iets teveel op Lego “vul filmnaam in” online. Daar baal ik wel van, wel een gezellig spel meer communiceren en samenwerken dan keihard PvP spelen denk ik ;)

    /   Beantwoorden  / 
 6. 16 ft Pauly Wauly

  er was toch ook zo een indy gast die zo een wereld had gemaakt waar je je eigen stad enzo kon maken met van die contact punten en windmolens om je guns te voeden. daar had jij nog over geschreven erik. het zag eruit als een olieverfschilderij heel cool alleen ik ben dus de naam kwijt. damnit!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Love was dat. Er is momenteel een beta aan de gang waar je voor 3 euro aan kunt meedoen. Maar ik heb begrepen dat het in de praktijk niet zo tof is als het er uitzag.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.