Online spelletje: Kill The Plumber


Mario’s vijanden hebben het ook niet makkelijk. Iedereen vindt het maar vanzelfsprekend dat ze in ieder spel komen opdraven, maar achter de schermen is het hard werken om een platformheld tegen te houden. In dit flash-spelletje bestuur je verschillende vijanden in hun strijd tegen een loodgieter die verdacht veel lijkt op Super Mario. (Hopelijk hebben de makers vooraf overlegd met een in auteursrecht gespecialiseerde advocaat).

Ontwikkelaar TekiTown kwam vandaag in het nieuws met hun plan voor een uitgebreide remake van Kill The Plumber (eventueel kun je ze helpen door een duimpje omhoog te geven op Steam Greenlight), maar het origineel is gelukkig ook nog steeds speelbaar. Het is een slim spelletje waarin je een oneerlijke strijd aangaat: een langzame Goomba tegen een loodgieter die kan rennen en springen en in sommige levels zelfs met vuurballen kan gooien. De puzzel is iedere keer om een list te verzinnen waarmee je de veel sterkere Mario in de val kunt lokken.

Later bestuur je ook andere vijanden (Hammer Brothers, Spinies, Bob-ombs, Thwomp-blokken) die allemaal andere trucjes gebruiken. De meesten zijn leuk om te besturen, al vond ik de levels met het tergend langzame Boo-spookje een beetje frustrerend. In een korte flash-game maakt dat niet zoveel uit, maar hopelijk verzint TekiTown leukere spookhuizen in de uitgebreide Steam-versie van Kill The Plumber.

Kijken op YouTube
Trailer voor de nieuwe versie. Het ziet er leuk uit, al komen de graphics nu wel gevaarlijk dicht in de buurt van de echte Super Mario Bros. Zal Nintendo hier echt geen probleem van maken?

Speel: Kill The Plumber

Bekijk alle Online Spelletjes

Neo-games.blog forum

Lees ook:Kadootje van Nintendo, voor de fans: Super Mario Galaxy 2
Lees ook:Online spelletje: Kill Me
Lees ook:De levels van Super Mario 3D zijn: “linear, compact and timed”
Lees ook:Super Mario 3D World (met kattenthema!) voor Wii U
Lees ook:Meer New Super Mario Bros kaartschermen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.