Online spelletje: Grab Them By The Eyes


Vandaag leren we hoe je een hamburgerkraam runt. En nee, dat heeft niets te maken met de kwaliteit van het vlees. Klanten geven niets om smaak, alleen om de verpakking. Grote schreeuwerige uithangborden zijn hier de sleutel tot succes. Hoe opvallender, hoe beter. Als er niet genoeg spektakel is lopen je klanten meteen over naar de concurrent.

Uithangborden lijken een lastig onderwerp voor een spel, maar mijn favoriete flash-spelletjesontwikkelaar Terry Cavanagh (Hexagon, VVVVVV, Don’t Look Back, Naya’s Quest) weet er probleemloos iets leuks van te maken. Zijn geheim: de sluwe eigenaar van de uithangbordenwinkel. Die speelt de hamburgerbakkers tegen elkaar uit door zijn gimmicks te verkopen via een omgekeerde veiling: hoe langer je wacht, hoe lager de prijs.

En zo blijkt Grab Them By The Eyes uiteindelijk een strategisch kaartspel. Koop je meteen de knipperende neonletters (5 extra klanten per dag!), of wacht je tot de prijs daalt met als risico dat een concurrent ze voor je neus wegkaapt? Een simpel idee met precies genoeg diepgang om je in 5 minuten een waardevolle economische les te leren. (Begin een uithangbordenwinkel!)

Speel: Grab Them By The Eyes

Bekijk alle Online Spelletjes

Neo-games.blog forum

Lees ook:Namco-Bandai’s vreemdste remake tot nu toe: Dancing Eyes
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 117
Lees ook:ADV: Vodafone luistert naar klanten bij Vast Bellen en Internet
Lees ook:Dit spel gaat over een blind meisje
Lees ook:Nintendo: koop een Wii U zolang de voorraad strekt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.