Online spelletje: Entire Screen of One Game


Lang geleden dat ik iets schreef in deze rubriek. Met de opkomst van de smartphone zijn gratis browserspelletjes toch een beetje verdwenen. Spellenmakers verhuisden massaal naar de App Store en alleen de aller-experimenteelste spelletjes worden nog gedumpt op het gewone internet. Experimentele spelletjes zoals Entire Screen of One Game bijvoorbeeld.

Dit spel is gemaakt voor een wedstrijd met als thema “entire game on one screen.” De meeste inzendingen waren spelwerelden die braaf op één scherm pasten, maar programmeur Tom 7 ging een stap verder: in zijn spel is het scherm zelf de hoofdrolspeler. Entire Screen of One Game is een platformspel waarin je steeds het vorige level bestuurt, dat als een blokje door het volgende level loopt. De camara zoomt alsmaar uit, zodat je op een gegeven moment levels in levels in levels in levels in levels bestuurt.

Het resultaat is nagenoeg onspeelbaar (wat de maker ook toegeeft: “you can’t win the game, it exists only to destroy your mind”), maar wel heel erg fascinerend. Je hersens raken er gegarandeerd van de in de knoop, maar toch voel je dat er ergens in deze chaos een briljante game verscholen ligt. Als Tom 7 de tijd neemt om dit idee fatsoenlijk uit te werkt kan hij er vast een populaire App van maken.

Speel: Entire Screen of One Game

Bekijk alle Online Spelletjes

Neo-games.blog forum

Lees ook:Super Mario Maker ~small small story13~
Lees ook:Online spelletje: Red Remover
Lees ook:Online spelletje: Icycle
Lees ook:No More Heroes: Heroes’ Paradise naar PlayStation 3 en Xbox 360
Lees ook:Trailer indiegame Four Sided Fantasy

5 reacties op “Online spelletje: Entire Screen of One Game

 1. Wormpaul

  Zo jammer dat je dit niet meer vaker doet want ik zie nog genoeg leuke spelletjes op internet die absoluut meer aandacht verdienen!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ik zal het in de gaten houden. De tijd dat er iedere week iets leuks verscheen is volgens mij echt wel voorbij, maar blijkbaar zie ik dan toch af en toe iets over het hoofd. ;)

     /   Beantwoorden  / 
 2. Simon van der Linden

  ik heb overigens vandaag voor de eerste keer Candy Crush gespeeld. bijna eng hoe ze dat hebben gemaakt, zo verslavend opgehakt in kleine tractaties. Maar omdat ik van een beetje vrijheid hou ben ik toch meer fan van de oude Tetris attack. en heb ik Candy crush eraf gegooid.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Wijnand Berghout

  Normaal ben ik niet zo van de computergames maar je blog maakte me nieuwsgierig. Ik heb het ongeveer 6 minuten volgehouden voordat mijn hersens compleet overstuur waren, je hebt in ieder geval niks gelogen ;)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   6 Minuten!? Dat is ongeveer 5 minuten langer dan ik voordat ik dit stukje typte. ;)

   (Ik weet niet of die reactie nu oprecht was of toch gewoon spam voor springkussens, maar het is in ieder geval on-topic).

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.