Online spelletje: Ernesto


Ernesto is precies wat je nodig hebt op deze grijze donderdagmiddag: een hyperkorte RPG vermomd als puzzelspelletje. Alles wat je in een normale role playing game zou tegenkomen (vijanden, schatkisten, valkuilen, wapens) zit ook in dit spel, alleen gooit bedenker Daniel Benmergui al die elementen in een willekeurige volgorde door elkaar op het speelveld. Jouw taak is om met de muiscursor een slimme route uit te stippelen van de ingang naar de uitgang.

Geniepige spelers denken nu natuurlijk dat ze de vijanden kunnen omzeilen door meteen op de schatkisten en diamanten af te gaan, maar daar heb je alleen jezelf mee. Net als in een echte RPG wordt Ernesto van ieder gevecht een klein beetje sterker. Om het spel te winnen moet je dus juist langs zoveel mogelijk vijanden lopen. De kunst is om je route zó te plannen dat Ernesto na een pittige confrontatie meteen weer op krachten kan komen met een paar medical kits.

 • De gevaarlijkste icoontjes op het bord zijn de vraagtekens. Dat zijn namelijk tunnels die misschien een dodelijke valstrik bevatten. Soms staat er een glazen bol op het bord waarmee je kunt zien welke tunnels veilig zijn, maar vaak zul je de gok gewoon moeten wagen.
 • Als extra hindernis mag je route zichzelf niet kruisen.
 • Om je route te wijzigen klik je simpelweg op het laatste icoontje waar je nog tevreden over was. Het spel spoelt dan terug naar precies dat moment. Verloren hartjes worden ook weer aangevuld, maar voorwerpen die je had verzameld raak je kwijt.
 • Laat het me weten als je een manier vindt om de eindbaas te verslaan. Het is mij nog steeds niet gelukt.

Speel: Ernesto – A Quick RPG

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Monopoly krijgt een officiële Zelda-editie
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 15: De Bessen Meester
Lees ook:Horrorspel Deadlight nu te koop, bekijk de launchtrailer
Lees ook:Online spelletje: Look Out, Mr. Johnson!
Lees ook:Maak je eigen Mario-levels met Mario Maker

6 reacties op “Online spelletje: Ernesto

 1. Wormpaul

  Ik ga het morgen ff op een rust moment op werk ff spelen :-)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Erik

  Succes. Ik zie dat de maker sinds mijn bespreking een nieuwe versie heeft geüpload die een stukje makkelijker is. Heb de eindbaas dus net alsnog verslagen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gulzt

   Volgens mij net WEER een update. Gisteren stond er 1 eindbaas, nu drie :-) + sterkere slangen aan het begin en een wapen tegen golems. Erg leuk gemaakt!

     /   Beantwoorden  / 
   1. Wormpaul

    Ik ben tot de eerste eindbaas v/d 3 gekomen maar los van dat mijn level hoog was (HP wel laag) kwam ik erachter dat mijn Golem Weapon helemaal niets doet tegen een eindbaas….

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

     Had ik ook de eerste keer indd. Je moet perse met het zwaard eindigen en tenminste 6 health om te overleven :-)
     Ik was trouwens poison resistant, geen idee waarom, maar dat hielp enorm.

       /   Beantwoorden  / 
 3. Wormpaul

  Wat een lastig spelletje, ben tot level 2 gekomen met een karakter die toen 6 hartjes had (redelijk goed dacht ik) en bij de laatste trap voor de uitgang doodging..
  .
  Frustrerend moment….

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.