Online spelletje: Icarus Needs


Dus dit is wat er gebeurt als striptekenaars zich bezighouden met computerspellen. Icarus Needs is een kort interactief verhaaltje van de maker van deze webcomic. Het ziet eruit als een stripboek: een serie vierkante plaatjes waar je doorheen bladert met de cursortoetsen. Het bijzondere aan deze strip is alleen dat de inhoud verandert als je op het juiste moment terugbladert. Een afbeelding van een gesloten deur gaat bijvoorbeeld open zodra je verderop in het verhaal hebt gelezen over de sleutel. (Al is “verderop” een relatief begrip bij een strip die op zo’n wonderlijke manier over de pagina’s kronkelt).

Icarus Needs is superkort, maar wel een fascinerend experiment. Ik hoop op een vervolg waarin dit idee verder wordt uitgediept. De vormgeving met alleen maar stilstaande plaatjes voelt heel even raar, maar werkt daarna als een trein. Op een of andere manier lijkt Icarus op deze manier levendiger dan de soepel geanimeerde hoofdrolspeler in veel andere spellen.

Het hele spel speelt zich ook af in een droom (niet echt een spoiler aangezien dat al na 3 seconden wordt onthuld) waardoor het verhaal vol zit met heerlijk onzinnige droomlogica. Helemaal leuk wordt het als Icarus vervolgens in spreekwolkjes droogkomisch commentaar begint te geven op zijn eigen onderbewustzijn. Icarus Needs is net als een echte droom nauwelijks na te vertellen, maar toch een verhaal dat ik niet snel zal vergeten.

Speel: Icarus Needs

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Gerucht: Half-Life 2 Episode 3 & Kid Icarus Wii op E3
Lees ook:Plastic standaard moet Kid Icarus: Uprising comfortabeler maken
Lees ook:1UP humor, Kid Icarus naar de Wii
Lees ook:Kijk dit: spelbeelden van Kid Icarus op de 3DS
Lees ook:Citaat: Yoshio Sakamoto over Kid Icarus

Eén reactie op “Online spelletje: Icarus Needs

  1. Wormpaul

    Grappig & mooi gemaakt!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.