Online spelletje: The Howler

Kijken op YouTube

Deze keer een trailer in plaats van een screenshot, want stilstaande plaatjes doen The Howler geen recht. Je moet dit spel horen om te begrijpen wat het zo speciaal maakt. Of beter gezegd: je moet de geluiden horen die de speler uitslaakt. In dit spel bestuur je namelijk een luchtballon… met je stem. Pak je webcam (of de ingebouwde microfoon van je laptop) en huil als een wolf om je ballon veilig langs alle hindernissen te sturen.

Ik heb verschillende geluiden geprobeerd, maar een spookachtige oooOOOooohOOOooo zoals in de trailer werkt inderdaad het beste. Fluiten is ook effectief als je snel wilt opstijgen, maar pas op dat je niet te ver doorschiet. Let ook goed op de pijltjes aan de linkerkant van het scherm – daaraan zie je in welke richting de wind waait. Als je echt geen zin hebt om te janken kun je The Howler ook gewoon spelen met muis en toetsenbord (linkermuisknop om te stijgen, spatiebalk om pakketjes los te laten), maar dan is het nog niet half zo leuk. Probeer als het even kan gewoon een microfoon te regelen.

Officieel verwijst deze link trouwens alleen naar een online demo. Als je na deze 5 gratis levels nog meer wilt spelen zul je de volledige versie moeten aanschaffen voor €3,99. The Howler is verkrijgbaar voor pc, Mac, iOS en Android. Alle benodigde links zijn hier verzameld.

Speel: The Howler

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Enge geluidseffecten in videogames, wie maakt ze?
Lees ook:Animal Crossing producer over Nintendo’s voice chat beleid
Lees ook:Probeer Patapon 2 gratis in je internetbrowser
Lees ook:Voor Superman spelen in vlieg/schietspel Megaton Rainfall
Lees ook:Boogie boxart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.