Online spelletje: Candy Box


Dus wat is Candy Box? In dit vreemde maar verslavende spel krijg je iedere seconde één snoepje. Die kun je op de grond gooien of opeten, maar het nut daarvan blijft lang onduidelijk. (Sterker nog: ik speel nu al 2 dagen en ik snap nog steeds niet waarom je ze op de grond kunt gooien). Candy Box begint zo traag dat je na een paar minuten misschien het gevoel hebt dat je in de maling wordt genomen, maar toch raad ik je aan om te blijven spelen. Ik kan niet verklappen waarom, maar later wordt het leuker. Echt waar.

Het goede nieuws is dat je tijdens het wachten niet voortdurend naar het scherm hoeft te staren. Candy Box is bedoeld om open te hebben in een ander browservenster terwijl jij belangrijkere dingen doet. Af en toe kun je dan eens kijken wat er is gebeurd en misschien een [...] uitvoeren of een [...] kopen bij de [...] (ik wil absoluut niets verklappen), maar in grote lijnen speelt dit spel zichzelf. De meeste voortgang heb ik geboekt in mijn slaap – toen ik vannacht de computer aan liet staan.

Door alle bizarre plotwendingen doet het soms een beetje denken aan Frog Fractions, met als grote verschil dat Candy Box een écht spel is. Frog Fractions was een rariteitenkabinet met oppervlakkige verwijzingen naar minstens vijftien verschillende genres, maar dit gaat veel dieper. Blijf spelen en je ontdekt een avontuur met verrassend veel diepgang en genoeg inhoud om je dagenlang bezig te houden.

Speel: Candy Box

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Online spelletje: Frog Fractions
Lees ook:Online spelletje: TinyGrow
Lees ook:Online spelletje: Totem Destroyer
Lees ook:De Metroid-minigame in Nintendo Land
Lees ook:De Grote Kerstspelletjes Top 13 Ontknoping!

5 reacties op “Online spelletje: Candy Box

 1. Randolph

  Fucking leuk dit! Enorm verslavend!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Wormpaul

  Ik ben er nu aan begonnen tijdens SC:2 kijken :-)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Wormpaul

  Erik:
  .
  Ik zet vanmorgen mijn PC aan en ik ben alle vorderingen kwijt, kan de savegame van gisteravond niet meer laden en ben nu weer bij 0
  .
  Speel de game in Chrome en als elke keer alles gereset wordt dan is er ook niets aan :(

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Heb je die code ergens opgeschreven? Die verschijnt in de pop-up iedere keer dat je savet? Zo ja, dan kun je volgens mij weer bij je savegame komen door naar deze link te gaan…
   .
   http://candies.aniwey.net/index.php?pass=XXXXX
   .
   …en dan die XXXXX te vervangen door je eigen code. Bij mij werkt dat. Maar aan de andere kant: ik zie dat er sinds vanmorgen “Save is currently not working, I’m trying to fix that” boven het spel staat, dus wellicht heeft het ook daarmee te maken.
   .
   Hoe dan ook wel erg vervelend. :( Op die manier beleef je er inderdaad weinig lol aan. Het is ook geen spel dat je even in één avond uitspeelt, dus die save is echt onmisbaar. Ik ben er ook nog steeds mee bezig. Steeds als ik denk dat ik het einde hebt bereikt blijkt het toch nog verder door te gaan.

     /   Beantwoorden  / 
 4. Max|Burn

  leuke game :) Soort textbased adventure!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.