Online spelletje: Do Not Touch


Het is niet echt een computerspelletje, maar toch voelt het wel een beetje zo. Deze interactieve videoclip van de Nederlandse rockband Light Light geeft je voortdurend opdrachten die je met je cursor mag (maar niet moet!) uitvoeren. Denk aan taken als: blijf binnen de lijntjes, wijs op deze wereldkaart aan waar je woont en raak het blote meisje niet aan. De grap is dat de website onthoudt wat je doet en dat je cursor na afloop wordt toegevoegd aan de videoclip.

Op het moment van schrijven is de clip al een miljoen keer bekeken (volgens dit interview op Eurogamer) dus er zwermen ook al een miljoen cursors over het beeld. En hoewel de opdrachten zelf niet eens zo spannend zijn, is het wel fascinerend om te zien hoe al jouw voorgangers reageerden. Verrassend veel kijkers blijken zich keurig aan alle regels te houden, maar er zijn ook grapjassen die aangeven dat ze midden in de oceaan wonen of die samenwerken om het naaktmodel een virtuele bikini geven.

De gezamelijke opdrachten zijn sowieso het leukst. Je zou niet verwachten dat duizenden mensen verspreid over de hele wereld een smiley kunnen maken met hun muiscursors, maar het resultaat ziet er toch niet slecht uit. We denken altijd dat alleen mieren en bijen een collectief bewustzijn hebben, maar met een beetje hulp van het internet kan de mensheid er ook wat van. (Ook geen vervelend liedje trouwens).

Speel: Do Not Touch

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Favoriete videogame momenten in MS Paint
Lees ook:Truckers Delight wordt echt iPhone-spel
Lees ook:Zoveel software verkocht Nintendo de afgelopen 12 maanden
Lees ook:Nieuwe trailer van Ubisoft’s Child of Light
Lees ook:HDD vereist voor Halo 3 Beta

2 reacties op “Online spelletje: Do Not Touch

  1. Randolph

    Erg leuk en origineel! Interessante psychologische resultaten ook en zo, hoe de massa samen toch weer 1 is etc.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Gulzt

    Heel gaaf

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.