Online… spelletje (?) Seasons


Nee, een spelletje is het eigenlijk niet echt. Meer nog dan Vectorpark’s vorige project Windosill (een aanrader, maar hou er rekening mee dat het drie dollar kost om ook de laatste levels te unlocken) voelt Seasons als interactief speelgoed. Je bestuurt een mannetje op een eenwieler die door verschillende landschappen fietst. Af en toe kun je dingen aanraken en dan gebeurt er iets. Dat is alles. Een doel is er niet en het spel eindigt na een paar minuten weer waar het begon.

Subtiel, dat is misschien nog het beste woord om Seasons te omschrijven. Het eerste level begint zo voorzichtig dat het een paar tellen duurde voor ik besefte dat we al waren begonnen. De besturing voelt ook opvallend indirect, waardoor je eigenlijk meer bezig bent met kijken dan met spelen. Sommige landschappen lijken aanvankelijk leeg, maar fiets een tijdje rond en je ontdekt altijd wel iets interessants. Als je genoeg hebt gezien verlaat je het scherm aan de rechterkant om door te fietsen naar het volgende landschap.

Wat een wonderlijk klein kunstwerkje is dit. Onder het constante geratel van een Super 8-camera (wat ik een heel knus, nostalgisch geluidje vond, al vraag ik me af of jongere spelers die associatie ook hebben) fiets je door breekbare landschappen waarvan je soms nauwelijks kunt geloven dat ze in flash zijn gemaakt. Er moet niets, er wordt niets uitgelegd en juist omdat het zo vrijblijvend is nodigt Seasons uit om op je gemak te verkennen en inderdaad alle geheimen te ontdekken. Een bijzondere ervaring die ik niet had willen missen.

Speel: Seasons

Bekijk alle Online Spelletjes

[g.forum]

Lees ook:Mooi maar oppervlakkig Seasons After Fall naar PS4 & Xbox One
Lees ook:Online spelletje: Fig. 8
Lees ook:Online spelletje: Super Mario Crossover 2.0
Lees ook:Uitverkoop in de Nintendo eShop
Lees ook:Online spelletje: Where Is 2012?

Eén reactie op “Online… spelletje (?) Seasons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.