Online spelletje: Fairune


Van de makers van Mamono Slayer: weer een miniatuur avonturenspel om in een kwartiertje uit te spelen. Reis door het magische koninkrijk van Fairune, vind de vier fee├źn van de elementen (wind, water, vuur, aarde) en versla de kwaadaardige ridder die op het eerste scherm nog een standbeeld is. Aanvallen doe je opnieuw door met je zwaard tegen vijanden op te botsen, alleen wordt het speelveld hier van bovenaf getoond. Precies zoals in oude Zelda-spellen.

Moeilijk is het niet, maar toch bezorgen de puzzels van Fairune je iedere keer weer even dat aha-gevoel. Voor een paar seconden zit je vast, je denkt dat je alles hebt geprobeerd en dan opeens blijkt er toch een mogelijkheid te zijn waaraan je nog niet had gedacht: aha! Het gevoel van euforie is extra prettig omdat je het in Fairune (in tegenstelling tot recente Zelda-spellen) allemaal moet doen zonder hints. Het enige advies dat ik wederom kan geven is om goed te kijken. Let vooral op blokjes die er net iets anders uitzien dan hun omgeving.

Omdat de vijanden van vier kanten komen zul je waarschijnlijk iets vaker geraakt worden dan in Mamono Slayer. Gelukkig kun je op ieder moment je levensbalk weer aanvullen door een paar seconden stil te staan. Dat voelt een beetje als valsspelen (hoewel spelers van moderne actiespellen inmiddels niet anders meer gewend zijn), al zou overnieuw beginnen bij een verzamelspel als dit inderdaad erg frustrerend zijn.

Speel: Fairune

Bekijk alle Online Spelletjes

[games.blog forum]

Lees ook:Online spelletje: Mamono Slayer
Lees ook:Fairune 2 ziet eruit als een leuke Zelda-kloon
Lees ook:Online spelletje: Synopsis Quest Deluxe
Lees ook:Eerste trailer voor Edmund McMillen’s The Binding of Isaac
Lees ook:In de Temple of the Sea King

5 reacties op “Online spelletje: Fairune

 1. Linkster/G.Tom

  Leuk!

    /   Beantwoorden  / 
 2. ErikdB

  Leuk spel! En weer een lekker pakkend deuntje net zoals bij het vorige deel.
  Hopelijk komt er nog een :)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Koos

  Ik loop vast bij het zaadje oid en het flesje. Het flesje had ik geprobeerd te vullen met een feetje:P maar ik heb het nu met water gevuld, maar ik heb nu geen idee wat ik bij het ijsblok moet doen. help?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Kijk nog eens goed rond op het scherm met de vier cactussen. :) Daar ligt je oplossing.

     /   Beantwoorden  / 
 4. PINHEAD

  jeej uitgespeeld!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.