Online spelletje: Grow Cube


De Japanse ontwerper Eyezmaze verblijdt de wereld al een paar jaar met zijn unieke serie 'Grow' spelletjes. Ze zijn nergens anders mee te vergelijken en het wordt hoog tijd dat ik ze ook eens onder de aandacht breng. Te beginnen met één van mijn favorieten: Grow Cube. Het idee is, zoals de titel suggereert, om deze kubus te laten groeien.

Dat doe je door er dingen aan toe te voegen: de tien voorwerpen aan de rand van het scherm. Eén voor één klik je op de symbooltjes, en de volgorde waarin je dat doet bepaalt uiteindelijk de uitkomst. Er zit niet echt een logica achter, het is vooral een kwestie van uitproberen. Klinkt misschien saai, maar dat is het absoluut niet! Omdat de kubus steeds meer tot leven komt naarmate je er dingen aan toevoegt, blijft het fascinerend om te zien. Alles heeft invloed op elkaar en je bent echt bezig een complete wereld op te bouwen.

Op het eind zie je in een beoordeling hoe ver alle voorwerpen zijn 'geëvolueerd'. Probeer de ultieme volgorde te vinden waarin alles Level Max bereikt. Het enige nadeel aan het briljante concept is dat je geluk kunt hebben, als je heel veel pech hebt, door al tijdens je eerste poging precies de juiste volgorde te gokken. Ik zal voor iedereen duimen dat jullie dat niet overkomt!

Speel: Grow Cube

Bekijk alle Online Spelletjes

Lees ook:Online spelletje: Grow Remake
Lees ook:Online spelletje: Grow Cannon
Lees ook:Online spelletje: Grow Tower
Lees ook:Online spelletje: Grow Valley
Lees ook:Grow Home krijgt een vervolg: Grow Up

21 reacties op “Online spelletje: Grow Cube

 1. basioh

  ja die zijn cool. vooral dat eiland en het zieke mannetje. maar dat eiland daar kom ik niet merr uit de oplossing…:(

    /   Beantwoorden  / 
 2. Tara

  Dat is een leuk spel! Ik kende het niet, maar het is zo lollig. Ik ben er na 10 keer spelen nog niet uit.

    /   Beantwoorden  / 
 3. basioh

  moet je dees zien! (ff op mn naam klikke)

    /   Beantwoorden  / 
 4. Mark

  Cool spelletje! Vette muziek :)
  he erik ik had laatst een site gevonden waar heel veel oude en nieuwe nintendo lidjes op staan! http://media.xiinet.com/browser/ dan shares en dan music.

    /   Beantwoorden  / 
 5. basioh

  hee erik, kan je deze ook? echt veel hokjes.

    /   Beantwoorden  / 
 6. kiara

  wauw toffe spel alleen jammer dat ik het maar niet kan winnen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. erik

  Voor wie er echt niet uitkomt, de oplossing is:

  mens water bloemen emmer tunnel vuur schotel bot springveer bal

    /   Beantwoorden  / 
 8. Mark

  Cool hoe doe je dat, dat het “zwart” is die letters?^^

    /   Beantwoorden  / 
 9. erik

  Sorry, dat kan ik alleen doen omdat ik de beheerder van deze site ben. Voor bezoekers is die optie helaas niet beschikbaar. Wel een goede manier om spoilers te verklappen zonder dat iemand het ziet die het nog niet wil zien.

    /   Beantwoorden  / 
 10. psp-er

  wel leuk spel maarik vind boxhead leuker :D

    /   Beantwoorden  / 
 11. Wouwter

  Wauw, wat een spel. Supervet.

    /   Beantwoorden  / 
 12. Teun gc

  Jeejtje, wat een spel zeg. Ik heb me wel vermaakt met het geluid en de vrolijke beelden, maar dat was het wel. Er zit dus echt totaal geen logica in! Ik heb uiteindelijk met Erik’s ‘walkthrough’ het einde gezien, maar het spel is het wat mij betreft niet waard! d’r zijn veel leukere flash games!

    /   Beantwoorden  / 
 13. erik

  @Basioh: Dat was zijn allereerste Grow-spel. Ook leuk, maar je kunt wel zien dat hij er met de jaren beter in is geworden vind ik! :) Hoewel het me nog niet is gelukt die eerste uit te spelen, misschien volgt de grote verrassing pas op het laatst, maar ik heb bij Grow Cube meer het idee dat alle elemenenten bij elkaar passen.

  “Er zit dus echt totaal geen logica in!”

  Het is niet alleen maar gokken. ;) Op een gegeven moment merk je hoe lang iets nodig heeft om Level Max te bereiken, en dan kun je uitdokteren welke voorwerpen het langst nodig hebben, en waar je dus het eerst mee moet beginnen.

  Als je het ooit nog een kans wilt geven moet je Grow Nano 3 eens proberen. Daar zijn maar zes vakjes om uit te kiezen, dan zie je sneller de logica.

  Grow Nano Vol. 3

  Of het is gewoon niks voor jou. :p Zo simpel is het soms ook. Ik vind de Grow-spelletjes gewoon al leuk speelgoed zonder dat ik meteen de oplossing hoef te vinden. Als je dat niet hebt zijn er inderdaad genoeg andere Flash-spelletjes.

    /   Beantwoorden  / 
 14. kiara

  als je het speelt lijkt het meer op een tekenfilmpje dat je eigelijk zelf maakt!!
  heel mooi XD

    /   Beantwoorden  / 
 15. basioh

  had ik er et geduld maar voor XD

    /   Beantwoorden  / 
 16. Mick

  Die Grow spellen zijn zo fantastisch, ik zat al te wachten tot je ze zou bespreken =p

    /   Beantwoorden  / 
 17. Teun gc

  Nou Erik, ik heb je tip gevolgd en vol 3 eens gespeeld. Ik had er 3 keer voor nodig om het uit te spelen. Even leuk om ver verhaaltje te zien, maar (en dat wordt hierboven ook gezegd) het is een soort tekenfilmpje dat je 3 keer achter elkaar moet kijken. En dat is best saai.

    /   Beantwoorden  / 
 18. basioh

  ja, als ik het de hele tijd fout heb wordt ik t ook wel zat ja. je kan de tussenfilmpjes niet overslaan…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.