Nieuwe trailer: Super Mario Odyssey

Kijken op YouTube
Ja okee, dit ziet er briljant uit. Nintendo’s E3 presentatie bevatte weinig verrassingen, maar Switch-bezitters kunnen zich dit jaar in ieder geval verheugen op Super Mario Odyssey. Een “ouderwetse” 3D Mario (collectathons in een grote non-lineaire levels) met als geniale gimmick de mogelijkheid om in het lichaam van vijanden te kruipen.

De meeste Mario-spellen introduceren één of twee kostuums met speciale vaardigheden, maar in Odyssey zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Mario kan veranderen in alle vijanden waar hij zijn pet naar gooit. Stamp door de levels als Tyranosaurus Rex, vlieg door de lucht als Bullet Bill, of stapel Goomba’s op elkaar om een levende toren te besturen.

 • Mario kan ook veranderen in verkeersborden, auto’s, en zelfs in een van de voorbijgangers uit New Donk City.
 • Ook erg leuk: speciale warp-pijpen waarmee Mario als platte graffiti over muren kan lopen. Een slimme manier om kleine 2D levels te verstoppen in driedimensionale werelden.
 • En wat een soundtrack! De swingende big band muziek kenden we al uit 3D World en Mario Kart 8, maar deze keer is er zelfs een zangeres toegevoegd. Zou dat alleen in de titelsong zijn, of krijgen we meer levels met gezongen achtergrondmuziek?

Neo-games.blog forum

Lees ook:Nieuwe trailer: Super Mario Odyssey
Lees ook:Super Mario Bros. als levende graffiti
Lees ook:Meer beeld van 2D/3D platformspel Sideway: New York
Lees ook:Super Mario Maker – Magic Mirror
Lees ook:Online spelletje: Psychout

6 reacties op “Nieuwe trailer: Super Mario Odyssey

 1. G.Tom

  Ik ga echt hard op dat nummer! De zangeres heet Bonnie Gordon en zong ook het eindnummer van de pas op 3DS uitgegeven Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia.

    /   Beantwoorden  / 
  1. G.Gulzt

   Ik vond de muziek juist wat te kitch. Maar goed, verder ziet het er super vermakelijk uit! Dat is dan al de derde titel die de Switch de aankoop waard zou maken.

     /   Beantwoorden  / 
 2. G.Tom

  Weet ook niet of het je opgevallen was, maar de ingame zangeres van dat nummer heeft een rode jurk en staat op een wolkenkrabber die nog in aanbouw is… inderdaad, het is Pauline die haar terugkeer maakt uit Donkey Kong! Die écht retro uitgave waarin Mario nog Jumpman heette.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ja, had ik gezien inderdaad. Leuk al die verwijzingen naar het verleden. Had je ook al gezien dat Mario’s kostuums bijna allemaal zijn gebaseerd op oude sport- en puzzel-spellen waarin hij een bijrol speelde? Dat Mexicaanse kostuum komt uit de Game Boy-versie van Qix, het archeologenkostuum uit Mario’s Picross, etc.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Gulzt

  Nintendo geeft “er met de pet naar gooien”, een nieuwe betekenis.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Erik

  Ik heb dit weekend wat meer filmpjes bekeken (Nintendo’s Treehouse Stream), en nu ben ik iets minder enthousiast. Er ligt wel heel veel nadruk op dingen verzamelen en geheimen ontdekken. In veel gebieden komen helemaal geen vijanden voor en is het enige doel om een verborgen Moon te vinden. Er is zo te zien goed gekeken naar Breath of the Wild, maar op een of andere manier werken die grote lege landschappen toch beter voor Zelda dan voor Mario.

  Ik hoop dat ik het mis heb en dat de nadruk nog steeds ligt op rennen en springen. Maar als het hele spel zo is als in de Treehouse-streams weet ik niet of ik speciaal daarvoor een Switch ga kopen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.