Nieuwe trailer Hey! Pikmin (3DS)

Kijken op YouTube
He kijk, het is die Pikmin-platformer van een paar maanden geleden. Ik was alweer bijna vergeten dat er nog steeds interessante spellen onderweg zijn naar de 3DS. Vannacht kondigde Nintendo aan dat Hey! Pikmin vanaf 28 juli te koop is.

Net als in de échte Pikmin-spellen heeft Kapitein Olimar de leiding over een grote groep pikmin. De beestjes kunnen bruggen bouwen, obstakels opruimen, vijanden verslaan, en nog veel meer. Ook al is Hey! Pikmin een 2D platformer, de gameplay lijkt niet heel erg te verschillen van de driedimensionale avonturen.

Ik ben wel benieuwd wie dit spel precies ontwikkelt. Als het een van Nintendo’s eigen studio’s is, dan zit het met de kwaliteit meestal wel goed. Maar zodra bekende personages worden uitgeleend aan andere ontwikkelaars, dan is het altijd maar afwachten hoe lekker een spel speelt.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Ouderwets knokken in Nintendo’s Pikmin Adventure-minigame
Lees ook:Pikmin platformer aangekondigd voor 3DS
Lees ook:Kijk dit: nieuwe trailer Super Mario 3D World
Lees ook:Nintendo bijna klaar met Pikmin 4
Lees ook:New Play Control: Pikmin 2 trailer

3 reacties op “Nieuwe trailer Hey! Pikmin (3DS)

 1. G.Tom

  Ik ben vooral enorm blij over de aandacht die Fire Emblem Echoes de laatste tijd krijgt. De game is ook de eerste Fire Emblem die een complete Nederlandse vertaling krijgt!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kikujiro

  Interessant is ook dat dit een 2D spel is. Zou Nintendo het 3D aspect van de 3DS langzaamaan loslaten? Of waren ze daar sowieso al mee bezig? Ik volg niet zo wat er de laatste tijd op de 3DS uitkomt. Dit is eigenlijk het eerste 3DS spel in tijden dat me weer interesseert. Toevallig heb ik Pikmin 3 gisteren uitgespeeld. Het zou me niet verbazen als Pikmin 3 t.z.t. op de Switch verschijnt.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ja klopt, Nintendo lijkt wel klaar met stereoscopische 3D effecten. In recente spellen was het effect al veel minder diep (Poochy & Yoshi) of zelfs helemaal afwezig (de laatste Pokémon). Ik vond het altijd een leuk trucje, maar volgens mij was ik daarmee ook in de minderheid. Veel spelers duwen het 3D-schuifje standaard helemaal omlaag zodat ze geen “last” hebben van het effect.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.