Linker Joy-Con probleem geïdentificeerd en opgelost


There is no design issue with the Joy-Con controllers, and no widespread proactive repair or replacement effort is underway. A manufacturing variation has resulted in wireless interference with a small number of the left Joy-Con.

Ja ja, een “manufacturing variation”. Klinkt als een eufemisme voor productiefout, maar dat zullen bedrijven nooit toegeven. Het goede nieuws is dat Nintendo het probleem heeft opgelost. De linker-Joy-Con wordt voortaan geproduceerd zonder rare “variaties”. Wie vanaf nu een Switch koopt kan er dus van uitgaan dat de draadloze verbinding gewoon stabiel blijft.

Wie nu al last heeft van een haperende Joy-Con kan contact opnemen met Nintendo’s technische dienst. Die verhelpen het probleem dan (gratis) door een stukje schuim in de Joy-Con te stoppen. Zie het omcirkelde vierkantje op de onderste foto. Een knutselaar had laatst al geïdentificeerd dat het signaal van de toch al zwakke antenne waarschijnlijk werd verstoord door het metalen bevestigingskastje van de controlstick. De journalist van CNET vermoedt dan ook dat het gaat om een blokje conductive foam waardoor de antenne beter is geïsoleerd. Een simpele oplossing, maar volgens CNET is het probleem er inderdaad mee verholpen.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Mysterie van de weigerende linker-JoyCon opgelost
Lees ook:Papercraft-screenshots van oude spellen
Lees ook:Guitar Hero III op DS misschien met speciale controller
Lees ook:Gratis 512MB memory card of goedkope harddrive voor Xbox 360 Core en Arcade
Lees ook:Alles wat je altijd al wilde weten over Wi-Fi maar nooit durfde te vragen

5 reacties op “Linker Joy-Con probleem geïdentificeerd en opgelost

 1. Kikujiro

  Was het ook niet zo dat de desbetreffende journalist ook een extra linker Joy-Con via Amazon had besteld, waarmee hij het probleem niet had? Deze Joy-Con had ook een ander serienummer aan de binnenkant. Ik ben dan wel (soort van) benieuwd wat het probleem nu veroorzaakte, aangezien beide controllers er aan de binnenkant hetzelfde uitzagen (behoudens dus het serienummer). Ander onderdeeltje dat iets storingsgevoeliger is? In ieder geval netjes dat Nintendo het nu zo oplost en toekomstige Joy-Cons dit probleem niet hebben.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Dat viel mij ook op ja. Was dat een oude Joy-Con die toevallig wel goed werkte (tenslotte had lang niet iedereen problemen) of al het verbeterde model? In dat laatste geval was Nintendo’s oplossing blijkbaar niet om alle Joy-Cons voortaan standaard te voorzien van een blokje schuim. Maar ik ben ook niet technisch genoeg om te zien wat er dan wel is veranderd.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Inno Vation

  Uiteindelijk heb ik toch mijn linker Joy-Con opgestuurd ter reparatie. Omdat ik mijn Nintendo Switch hoofdzakelijk als handheld gebruik, had ik geen last van de synchronisatie probleem. Als ik echter via de televisie speel, haperde zo nu en dan de linker Joy-Con. Lastig als Link op cruciale momenten moet toeslaan, maar liever voor kiest om recht op de vijand af te lopen.
  Dus toch maar gebeld naar Nintendo, alwaar ik uiterst vriendelijk te woord werd gestaan. Via de site moest ik de Joy-Con opgegeven en binnen een uur kreeg ik een email met daarin een bevestiging, een RMA nummer (status van de reparatie) en een adres met antwoordnummer. Het opsturen is gratis en de Joy-Con zal binnen 2 tot 3 werkdagen weer worden terug gestuurd.

  Wordt vervolgd….

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Als ze het echt binnen 2 of 3 dagen voor elkaar krijgen is dat wel erg netjes! Fijn dat Nintendo hun verantwoordelijkheid oppakt en gedupeerde klanten gewoon helpt. (Ervan uitgaande dat je inderdaad een werkende Joy-Con terug hebt gekregen). Dat was 10 jaar geleden wel anders voor mensen die problemen hadden met hun Xbox 360.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Inno Vation

    Inmiddels heb ik vandaag (vrijdag) mijn Joy-Con terug gekregen. Eigenlijk was het een dag eerder terug gestuurd, maar de postbode en ik hadden elkaar misgelopen.
    Direct geprobeerd en ik moet zeggen dat de linker Joy-Con prima werkt. De Switch staat nu onder de televisie in plaats van naast, en levert nu geen probleem op. Twee uur lang gehoorzaamd Link aan al mijn wensen, waar voordien toch één à twee per uur een synchronisatie probleem optrad.

    Al met al heeft Nintendo prima werk geleverd in een korte tijd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.