Super Mario Run 23 maart naar Android

supermariorunandroid
Het heeft even geduurd, maar nu heeft Nintendo dan toch een releasedatum aangekondigd voor de Android-versie van Super Mario Run. Vanaf donderdag staat het spel in de Google Play Store. De eerste drie levels zijn gratis. Als je daarna ook de andere werelden wilt unlocken betaal je eenmalig €9,99.

Super Mario Run is anders dan andere Mario-spellen, en niet alleen omdat Mario automatisch blijft rennen. Het is een kort spel (24 levels) waar ervaren spelers in een halve middag doorheen zijn. De echte uitdaging zit in het herspelen van levels om alle gekleurde muntjes te verzamelen. Steeds als dat lukt krijg je toegang tot een andere versie van het level, waar de gekleurde muntjes nóg lastiger zijn geplaatst. Als je het op die manier speelt schijnt Super Mario Run juist erg uitdagend te zijn.

Houd er wel rekening mee dat je voortdurend online moet zijn om Super Mario Run te spelen. Met dank aan Nintendo’s overdreven zware kopieerbeveiliging. Echt een thuis-op-de-bank spel dus, want onderweg muntjes verzamelen wordt een dure grap.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Super Mario Run recensie-overzicht
Lees ook:Kijk dit: nieuwe New Super Mario Bros. 2 trailer
Lees ook:Iwata vraagt: New Super Mario Bros. 2
Lees ook:Beperkte versie Super Mario Maker naar 3DS
Lees ook:Paarse muntjes, paarse muntjes, paarse muntjes

2 reacties op “Super Mario Run 23 maart naar Android

 1. Gulzt

  En na 3 middagen heb je alle munten, dan probeer je nog een paar avonden online multiplayer te spelen waarbij de uitdaging dusdanig laag is (men is niet erg goed online, blijkbaar) dat je het binnen een week weer van je telefoon gooit.

  Aldus mijn ervaring.

  Voor een positieve twist: ik vond het die paar dagen best vermakelijk, dus toch een aanrader. Het is slechts ‘niet onderhoudend’ maar voor die paar euro is dat nog wel acceptabel.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Ik vrees dat het bij mij wel wat langer gaat duren. Vond het al behoorlijk lastig om alle zwarte muntjes te pakken in levels 1-1 en 1-2. Dat belooft nog wat voor de rest van het spel.

   Wat ik ook echt mis, is een instant restart knop. Zodra je 1 muntje hebt gemist is de hele run eigenlijk al verpest, maar dan moet je toch iedere keer via de pauze knop klikken op opnieuw beginnen en dan ook nog op “weet je het zeker”. Een kleine irritatie, maar toch.

   Verder wel een leuk spelletje. Duidelijk minder uitgebreid dan een echte Mario-platformer, maar die gekleurde muntjes zijn een leuke uitdaging en ik ben onder de indruk van hoeveel controle je met 1 vinger toch nog hebt over Mario.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.