Breath of the Wild recensie-overzicht


it’s not just that Breath of the Wild signals that Zelda has finally evolved and moved beyond the structure it’s leaned on for so long. It’s that the evolution in question has required Nintendo to finally treat its audience like intelligent people.
Polygon 10/10

a game that evokes feelings we haven’t known for 20 years. Not since Ocarina of Time have we set foot in a world that seems so mind-boggingly vast, that feels so unerringly magical, that proves so relentlessly intriguing. Plenty of games promise to let us go anywhere and do anything; few, if any, deliver on it so irresistibly.
Edge 10/10

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is the result of that examination: a game that marries the best bits of the franchise’s long history with the best bits of the rest of the gaming world, and produces something even greater than the sum of its parts.
The Guardian 5/5

It’s like nothing else Nintendo has made, an experience so simultaneously prodigious and accomplished that it feels like a mind-blowing mic drop to the sort of “open world” games (Grand Theft Auto V, The Elder Scrolls: Skyrim, The Witcher 3) the industry seems bent on proliferating.
Time Magazine 5/5

Other open-world game developers are going to play this and feel embarrassed. Bethesda, Ubisoft, and others have had us believing for so long that this kind of tight design experience wasn’t possible in a huge open space. [...] But Nintendo is smashing that myth with Zelda, and it is a breathtaking thing to experience.
Venture Beat 100/100

Enzovoort. Het lijkt wel of Breath of the Wild overal perfecte scores krijgt. Nintendo gooit alle Zelda-tradities overboord (geen tutorials, geen hints, geen dungeons, geen herkenbare wapens), en het resultaat is blijkbaar precies waar recensenten over de hele wereld op zaten te wachten. Een open wereld waar je honderden uren in mag ronddwalen, maar waar je ook kunt besluiten om meteen vanuit het begingebied naar eindbaas Ganon te hollen. (Je bent dan wel zo goed als kansloos, al krijgen ervaren speedrunners het ongetwijfeld voor elkaar). Het klinkt als een onmisbare ervaring.

 • Ik heb vanmiddag in 3 winkels gekeken, maar de Wii U-versie van Breath of the Wild was nergens op voorraad. Als je die wilt spelen zou ik dus niet te lang wachten; de oplage lijkt beperkt.
 • Aan de andere kant: volgens meerdere recensies draait die versie toch niet echt lekker (haperende frame rates, lange laadtijden). Ik begin te twijfelen of ik toch niet beter een Switch kan kopen. Ook al weet ik nu al dat die de rest van het jaar (tot de release van Super Mario Odyssey) vooral stof zou verzamelen.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Zelda-team krijgt hulp van Xenoblade Chronicles X-ontwikkelaars
Lees ook:Nieuwe trailer Legend of Zelda: Breath of the Wild
Lees ook:Nieuwe trailers Legend of Zelda: Breath of the Wild
Lees ook:Prototype Breath of the Wild leek net een NES-spel
Lees ook:Breath of the Wild DLC pakket 1 nu verkrijgbaar

11 reacties op “Breath of the Wild recensie-overzicht

 1. DaVinkie

  Ik raad je aan op de gamemania site bij de beschikbaarheid van de game te kijken, ik heb de Wii U-versie zonder reservering op weten te pikken bij de gamemania in de buurt.

  Nu nog even wachten tot ik hem kan spelen, de universiteit vergt al mijn vrije tijd :(

    /   Beantwoorden  / 
 2. Reinier

  Ik heb de Wii U versie en hij bevalt me uitstekend. De framerate hapert af en toe een beetje in drukke gebieden als dorpjes, maar ik heb er nog maar weinig last van gehad. Laadtijden vind ik ook meevallen, al kan ik ze niet vergelijken met die op de Switch natuurlijk.

  Fantastische game in ieder geval, het is lang geleden dat ik zo in de ban geweest ben van een Nintendo game.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Berend Jan

  Gewoon kopen die WiiU versie, het spel happert af en toe en er is wat popin maar dat heeft de switch versie ook. Ik zie in de vergelijk video’s op YouTube niet het verschil tussen de 720p en de 900p versies dus why bother. Gewoon. De WiiU versie aanschaffen het spel schreeuwt erom om gespeeld te worden.

  Ik speel het voornamelijk op de gamepad van de WiiU terwijl mijn vrouw tv kijkt dus die resolutie is nog lager :) en zelfs dan is het een geniale game.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Kikujiro

  Ik zag afgelopen zaterdagochtend bij de lokale Mediamarkt nog enkele exemplaren liggen. Bij de Intertoys hadden ze helemaal geen Wii U spellen meer. Er was zelfs geen Switch promotiemateriaal, dan wel iets Switch gerelateerds, te zien of vinden. Bij de Mediamarkt stond een Switch waarop je Zelda kon proberen. Wat me opviel was dat de Switch nog kleiner is dan ik dacht. De analoge sticks op de controller voelden een beetje “flimsy” aan (bij gebrek aan een beter Nederlands woord), maar dat kan ook komen omdat jan en alleman er al met de vingers aan had gezeten. Ik heb in meerdere winkels mensen naar de Switch horen vragen (overal uitverkocht natuurlijk).

    /   Beantwoorden  / 
 5. Inno Vation

  Afgelopen vrijdag toch gevallen voor de Nintendo Switch. Toevallig was ik in Antwerpen bij de Mediamarkt waar de Switch nog voor 299 euro over de toonbank gaat. Dat is andere koek dan 344 euro bij de Nederlandse Mediamarkt.
  Zelda erbij genomen en geprobeerd te spelen. Geprobeerd, want mijn zoon (14 jaar) gaat helemaal op in Zelda Breath of the Wild en staat het niet af. Dit is met afstand de beste Zelda. Voor elk probleem bestaan meerdere oplossingen en geen zin in een gevecht? Dan ga je ze gewoon uit de weg.

  Op dit moment ben ik bezig om, naast de Europese ook een Japanse account te nemen. In de Japanse eShop zijn andere demo’s te verkrijgen dan Snipperclips, namelijk Dragon Quest Heroes I•II en Puyo Puyo Tetris.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Berend Jan

  Ik heb van het weekend ook heel veel (veel te veel) tijd in zelda weten te steken. Geweldige game, en door gebruik te maken van een aantal amiibo’s heb ik nu ook Epona (Link smash bros Amiibo) en leuke wapens…

  Nu ik eindelijk uit de tutorial ben en alle mogelijkheden pas echt open liggen weet ik helemaal niet of ik ooit door deze game heen kom. Het is een soort combinatie tussen monster hunter, zelda, Pokemon Snap, Portal en ook nog eens goed Nederlands.

  dat is wel het enige nadeel, doordat het in het Nederlands is zorgt het er wel voor dat recepten opzoeken erg lastig wordt omdat alles anders heet :) .

  Heerlijk spel alhoewel ik nu wel alweer vast zit bij de stomme foto missies. En ik speel de mindere (ehhhh) WiiU versie. Zelfs mijn vrouw begint Zelda te spelen nu het in het NL is…

    /   Beantwoorden  / 
 7. Erik

  Heb vanmiddag eindelijk de Wii U-versie gevonden bij mijn lokale Intertoys. Ik had geluk volgens de verkoper, want hij had vandaag maar 2 exemplaren binnen gekregen. Raar dat zo’n populaire serie opeens zo slecht verkrijgbaar is. Ben ik niet gewend van Nintendo. Misschien willen ze mensen op deze manier stimuleren om toch maar een Switch te kopen? Die versie van BotW is uiteraard wel overal ruim op voorraad. (De Switch zelf trouwens niet, dus dat schiet ook niet op).

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kikujiro

   Je vraagt je dan af hoeveel Switch versies van Zelda ze gemaakt hebben. Je zou verwachten dat dit er voorlopig niet veel meer dan 2 miljoen zijn, aangezien er op dit moment maar 2 miljoen Switch consoles in omloop zijn. Toch zie je dit spel overal in redelijke hoeveelheden liggen. Zouden er dan mensen met een Switch zijn die Zelda er niet bij hebben gekocht?

   Ik kan begrijpen dat je de Wii U versie hebt gekocht. Op veel gamesites lees je elke dag wel wat over de nieuwe Zelda. Zelfs bij mij kriebelt het nu wel een beetje, maar ik bewaar deze maar voor de Switch en probeer het meeste nieuws over Zelda maar zoveel mogelijk te mijden.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Erik

    Als ik zie hoe veel exemplaren er bij sommige winkels liggen (echt tientallen soms), lijkt het me waarschijnlijker dat Nintendo gewoon veel meer spellen dan spelcomputers heeft geproduceerd. Het ziet er ook aantrekkelijk uit natuurlijk. De reclames zijn nu volop op tv, en ook al is het apparaat overal uitverkocht, het is zo in ieder geval zichtbaar dat de Switch inderdaad is gelanceerd.

    Ik heb even getwijfeld over de Wii U-versie door al die verhalen over ‘framedrops’, maar dat blijkt reuze mee te vallen. Volgens kenners draait het spel op beide consoles nagenoeg even soepel. (Bovendien komen die “dramatische problemen” die het spel “onspeelbaar” maken, er in werkelijkheid op neer dat de framerate soms even terugvalt naar 20fps. Als dat nou alles is. Grote kans dat ik het niet eens ga merken als het gebeurt).

    Tel daarbij dat ik voorlopig nog niet van plan ben om een Switch te kopen, en dan is de keuze snel gemaakt.

    Ik ga hem overigens nog niet meteen spelen (eerst moet Horizon Zero Dawn uitgespeeld), maar ik denk echt dat deze versie van het spel over een paar weken/maanden nergens meer verkrijgbaar is. Zodra de Switch weer een beetje leverbaar is, verdwijnt de hele Wii U volgens mij in rap tempo uit alle winkels.

      /   Beantwoorden  / 
 8. Gulzt

  Ik ben ondertussen eindelijk aan Skyward Sword begonnen ;-)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.