Prototype Breath of the Wild leek net een NES-spel


Moet je kijken hoe ouderwets het prototype voor de nieuwe Zelda eruitzag. Nintendo roept al langer dat Breath of the Wild is geïnspireerd door het gevoel van vrijheid in de allereerste Legend of Zelda, en vannacht onthulde regisseur Hidemaro Fujibayashi dat nieuwe ideeën ook echt werden uitgeprobeerd in dit prototype met 8-bit NES-graphics.

Als het team bijvoorbeeld wilde weten of het leuk was om bomen om te hakken en daarmee rivieren over te steken, dan konden programmeurs dat idee razendsnel uitwerken in deze demo. Alle puzzels met drijvende boomstammen zijn hier ontstaan, met een tweedimensionale Link die hoekige rivieren oversteekt.

  • Hieronder staat ook een kort filmpje, opgenomen tijdens Fujibayashi’s presentatie op de Game Developers Conference. De beeldkwaliteit is niet best, maar je krijgt toch een idee hoe deze vroege demo van Breath of the Wild ongeveer werkte.
  • Het ziet er ook meteen weer leuk uit. Hopelijk betekent het naderende einde van de 3DS niet dat er straks nooit meer een “platte” Zelda verschijnt. Er moet op de Switch toch ook ruimte zijn voor een ouderwets retro avontuur? Of nog beter: voor een uitgebreide Zelda Maker waar gamers zelf bovenwerelden en kerkers mee kunnen bouwen.

https://youtu.be/wrFqFQobdN8

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Nieuwe trailers Legend of Zelda: Breath of the Wild
Lees ook:Nieuwe filmpjes Zelda: Breath of the Wild
Lees ook:Nieuwe trailer Legend of Zelda: Breath of the Wild
Lees ook:Breath of the Wild DLC pakket 1 nu verkrijgbaar
Lees ook:Gametrailers bespreekt Prototype

Eén reactie op “Prototype Breath of the Wild leek net een NES-spel

  1. Berend Jan

    Als ik zo naar het filmpje kijk is het wel heel erg mooi voor een “techdemo” ik vermoed dat we hier naar een super early build van Zelda Maker zitten te kijken een switch handheldmode exclusive game…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.