Zelda: Breath of the Wild Season Pass aangekondigd

Kijken op YouTube
DLC Pack 1

 • Adds new Cave of Trials challenge
 • New Hard Mode
 • Additional Map Feature

DLC Pack 2

 • New original story
 • New Dungeon
 • Additional challenges

Luister, ik snap de noodzaak van DLC. De prijs van een nieuw computerspel is al 30 jaar niet gestegen (wat eigenlijk betekent, als je de inflatie meerekent, dat ze veel goedkoper zijn geworden), en ontwikkelaars moeten hun stijgende ontwikkelkosten toch ergens mee terugverdienen. Tot zover niets aan de hand.

Maar om de extra moeilijke Hard Mode los te verkopen is wel erg zuigerig. Het is één ding om te betalen voor extra verhalen en nieuwe kerkers, maar een optie om de vijanden wat sterker te maken voelt als iets dat standaard bij het spel inbegrepen zou moeten zitten.

Nintendo’s definitie van een Season Pass is sowieso een beetje raar. Normaal koop je zo’n pas om geld te besparen, maar bij Breath of the Wild is het de enige optie. Zelfs als je alleen het (veel aantrekkelijkere) DLC Pack 2 wilt hebben, moet je toch voor €20 de complete expansion pass kopen met de hard mode en de Cave of Trials.

 • Je kunt de expansion pass meteen aanschaffen bij de lancering van de nieuwe Zelda, maar de DLC Packs verschijnen pas in de zomer en tijdens de feestdagen. Je enige voordeel op 3 maart zijn drie schatkisten aan het begin van het spel, gevuld met “behulpzame voorwerpen” en een speciaal Switch-shirt dat Link kan aantrekken (ook in de Wii U-versie).

Neo-games.blog forum

Lees ook:PixelJunk bedenker verklapt eerste details Eden Encore
Lees ook:Over de top Ballad of Gay Tony-trailer
Lees ook:Cave Story WiiWare DLC: Hard Mode & Time Attack :(
Lees ook:Oud ontmoet nieuw in Cave Story 3D’s sprite mode
Lees ook:WipEout HD Fury expansion pack trailer

10 reacties op “Zelda: Breath of the Wild Season Pass aangekondigd

 1. G.Tom

  Heel vies dit. Overigens ook dus een ding om in de gaten te houden; nu met Mario Kart 8 Deluxe zal er vast ook wel eens een GOTY editie van Breath of the Wild uitkomen, iets wat ik een erg jammere trend vind om bij Nintendo op te mogen merken.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Inno Vation

  Ik snap eerlijk gezegd de ophef niet helemaal. Niet van jou, Erik en niet van Tom (of op Twitter).
  Toegegeven, de timing van deze aankondiging is vreemd te noemen, maar Aonuma had al eerder laten weten dat hij meer van plan was met Zelda: Breath of the Wild nadat het was afgerond. Een DLC voor dit spel is dus niet helemaal onverwacht. Overigens betaal je meen ik, bij een DLC voor de verdere ontwikkelkosten nadat het spel al klaar is. En is het geen verdien-model om de almaar stijgende ontwikkelkosten mee terug te verdienen.

  Bon. Ten eerste:
  Wat weten we van de NEW Hard Mode? Nog niets. Ik ga ervan uit dat een Hard Mode al in het spel ziet (waarschijnlijk de Hero-mode). Een NEW Hard Mode zal misschien boven op sterkere vijanden, uit beperkte wapens of minder harten/resources kunnen bestaan.

  Ten tweede:
  Zoals ik het nu zie is deze expension pass in feite één DLC in twee stukken opgesplitst. Het eerste stuk is waarschijnlijk al voor de helft of meer klaar, en het tweede stuk heeft nog wat meer tijd nodig.

  Anyway, Nintendo heeft in het verleden een goede reputatie als het op DLC’s aankomt. De Mario Kart 8 en Hyrule Warriors DLC’s hebben mij aangenaam verrast.
  Het spel zelf is af en zit boordevol content. Dit is alleen nog “icing on the cake”, om in goed Nederlands te zeggen. En…. je bent vrij om het te kopen.

  Even nog terzijde. Was er ook zoveel ophef toen Naughty Dog, de DLC Left Behind voor The Last of Us aankondigde? Of CD Projekt Red met The Witcher 3:Blood and Wine?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Mijn bezwaar is in eerste instantie vooral die hard mode. Als ik een open wereld game eenmaal heb uitgespeeld, dan is mijn eerste gedachte nooit: “ik heb zin om overnieuw te beginnen.” Als zo’n optie pas maanden na de release wordt toegevoegd is de kans groot dat ik het nooit ga gebruiken, en dat terwijl ik Zelda-spellen meestal juist iets te makkelijk vind.

   (En die Cave of Trials is sowieso een overbodige toevoeging).

   De kwaliteit van DLC Pack 2 is inderdaad afwachten, maar het feit dat er maar één nieuwe dungeon wordt beloofd geeft me niet heel veel vertrouwen. Het bijzondere van die uitbreidingspakketten voor The Last of Us en Witcher 3 was dat ze ook écht iets bijzonders toevoegden. Vooral Blood & Wine, wat zowat een op zichzelf staand spel was. (Een compleet nieuw gebied met 20 à 30 uur aan nieuwe quests).

   Als de Zelda-DLC ook zoveel waar voor je geld geeft, dan heb ik niets gezegd. Maar voorlopig zou ik niemand aanraden om die Season Pass meteen te reserveren.

   En voor mijzelf betekent deze aankondiging misschien wel dat ik de aankoop van Zelda uitstel tot die Hard Mode beschikbaar is. Ik twijfelde toch al tussen Breath of the Wild en Horizon Zero Dawn, dus nu heeft Nintendo die keuze weer iets makkelijker gemaakt.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Inno Vation

    Even voor de goede orde, is het niet zo dat de hard mode pas vrij komt nadat het spel al gespeeld is? Ik bedoel te zeggen, dat de hard mode niet als optie vanaf het begin zit en je het spel dus opnieuw moet spelen.

    Als ik Nintendo goed begrijp, is de DLC eigenlijk het nieuwe originele verhaal met wat extra’s, maar dat is pas rond de feestdagen klaar. Om het momentum vast te houden én dus de belangstelling gedurende de tussen liggende maanden, is er besloten om de extra’s die sneller te realiseren zijn in pack 1 te stoppen. Dat deze niet apart te koop is, heeft waarschijnlijk te maken dat het een onderdeel van pack 2 is. Het is gewoon een DLC opgesplitst in twee delen.

    Je moet denk ik niet blind staren op één nieuwe dungeon in pack 2. Je krijgt een heel nieuw verhaal.
    Is het een op zichzelf staand spel met bijvoorbeeld een speelbare Zelda of een vrouwelijke Link? Dat was een tijdje terug een gerucht. Is het ook minstens 20 à 30 uur extra content? Dat zou de 20 euro wel rechtvaardigen.

    Dan heeft Nintendo je voor Zelda: Breath of the Wild laten kiezen :D

    Eén ding vind ik jammer. Deze DLC had eigenlijk in Zelda: Breath of the Wild – Special Edition moeten zitten.

    @Kikujiro:
    GOTY-edities zijn niet des Nintendo’s. Maar misschien is Mario Kart 8 Deluxe voor de Switch wel Nintendo’s versie van een GOTY-editie.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

     In Wind Waker HD en volgens mij ook Twilight Princess HD was een moeilijkere Hero Mode vanaf het begin beschikbaar. Ik hoop dus dat de hard mode van Breath of the Wild op dezelfde manier werkt. Of dat ook echt zo is moeten we uiteraard afwachten.

     En jij denkt dus dat die “new original story” van DLC Pack 2 een soort remake van het originele spel is? Dezelfde locaties, maar een heel ander verhaal met een extra kerker? Ik hoop eigenlijk dat het niet zo werkt. Dat zou betekenen dat je het hele spel 3x moet uitspelen (regulier, hard mode en new story) om alle content te zien. Dat gaat wel erg ver.

     Ik ga er vanuit dat het een los verhaal is, naast het reguliere spel. Een soort extra sidequest waarin Link ook een nieuwe kerker tegenkomt. En als we geluk hebben ook een nieuw stuk bovenwereld. Dat de hele DLC zich bijvoorbeeld afspeelt op een eiland dat eerst niet toegankelijk was. Dat zou het pakket al een stuk aantrekkelijker maken.

     Nou ja, het zal t.z.t. wel duidelijk worden hoe de nieuwe content precies werkt. Dan kan iedereen zelf beslissen of ze er 20 euro voor over hebben.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Inno Vation

      Ik denk dat de “new original story” niet zozeer een remake is, maar een verhaal dat zich misschien voor Zelda: Breath of the Wild afspeelt. Een soort prequel.
      Maar een extra side quest is natuurlijk ook mogelijk, al is die wel sneller uit te brengen omdat daar relatief minder werk in zit.

      Nog een aardigheidje:
      https://twitter.com/NintenDaan/status/832277029416480768

        /  
 3. micha

  Wat zeiken mensen toch, je krijgt een compleet spel en voor een schijntje van de aankoop prijs krijg je een heel 2e verhaal

    /   Beantwoorden  / 
 4. Kikujiro

  Eerst maar eens afwachten wat de DLC precies inhoudt. Als je met DLC Pack 2 de levensduur van het spel aanzienlijk verlengt is de prijs misschien zo gek nog niet. Aan de andere kant ben ik het wel met Erik eens dat het misschien handiger was geweest beide packs apart aan te bieden, evt. met een korting als je beide koopt. Mij lijkt bijv. DLC Pack 2 een stuk interessanter.

  Die “New Hard Mode” is misschien wel super moeilijk, à la “Demon’s Souls” bijvoorbeeld, dus voor de echte “die hards”. Wellicht zit er ook gewoon een reguliere hard mode in het spel.

  Het zou mooi zijn als Nintendo t.z.t. ook met GOTY-edities op de proppen komt. Vooral voor de budgetgamers en late adopters een uitkomst. Zo heb ik pas in december voor 20 euro de GOTY-editie van The Last of Us gekocht.

  Vooralsnog vind ik het geen slechte ontwikkeling dat Nintendo de DLC markt ook heeft ontdekt. Tot nu toe, net wat Inno Vation schrijft, is de DLC van Nintendo altijd waar voor je geld geweest.

  Of dit een manier is om de stijgende ontwikkelkosten terug te verdienen weet ik niet. De gamemarkt is tegenwoordig een stuk groter en van de meeste AAA-games worden er veel meer verkocht dan bijv. 10-20 jaar geleden. Dat het maken van games meer geld kost geloof ik wel hoor, maar de meeste DLC lijkt mij eerder een extra bron van inkomsten en een manier om aan een spel, waar doorgaans enorm veel tijd en energie in gestoken is, nog wat langer onder de aandacht te houden en wat extra geld te verdienen.

  Ten slotte ben je niet verplicht de DLC te kopen om het spel te kunnen spelen. Zie het als een extraatje, voor als je nog langer van de spelwereld wil genieten of op zoek bent naar een extra uitdaging.

    /   Beantwoorden  / 
 5. G.Tom

  Die vergelijking met Witcher 3 en TLoU vind ik niet zo’n goeie. Left Behind vond ik absoluut het geld niet waard omdat het net als TLoU hoe vet ik die ook vond, extreem lineair was. Witcher 3 met Hearts of Stone en Blood and Wine is weer precies het tegenovergestelde. Precies zoals ik wil dat DLC zou zijn. Geen ieniemini dingetjes als horse armour maar zoals vroegâh bij Neverwinter Nights and Starcraft, een 20-30 uur durende expansion ipv een kleine toevoeging. Ik ben wat terughoudend want ja, Mario Kart 8 had ge-weldige DLC voor een hele toffe prijs maar ik hoop maar dat dat extra verhaal net zo groot en aanwezig is als inderdaad Witcher 3. Een expansion naar Labrynna of Holodrum of Koholint zou absoluut fenomenaal zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Berend Jan

  En Het hele spel is vertaald in het Nederlands.
  Voor ons natuurlijk niet zo boeiend maar voor mijn vrouw en mijn dochters is dit een heel groot ding nu kunnen ze ook Zelda spelen zonder taalbeperkingen…

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.